Bodø/Glimt-seier i første oppgjør

Ola Solbakken omfavnes av lagkameratene etter at han sikret seieren mot AZ Alkmaar. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Torsdag spilte Bodø/Glimt første oppgjør i 8-delsfinalen av Europa Conference League. Det endte med seier mot nederlandske AZ Alkmaar etter en omdiskutert straffesituasjon.

Av Vetle Mørch Tvedt

— Jeg føler det er en kamp som bølger veldig. Det er bra intensitet, med to lag som blir urytmiske. Jeg er utrolig glad for at vi klarer å vippe denne kampen. Det er for upresist og leser ikke hvordan vi skal skape overtallet. Prestasjonsmessig burde det vært bedre, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

Amahl Pellegrino sendte bodøværingene i føringen drøye fem minutter før pause, da han stanget ballen i mål. Utligningen for nederlenderne kom med underkant av 20 minutter igjen, før Ola Solbakken sikret seieren fra straffemerket på overtid. Han er enig med treneren sin om prestasjonene.

— Det er ekstremt mye å ta tak i. Det er langt ifra en god kamp. Det er helt sinnsyke rom som vi ikke straffer dem for. De gir så mye rom at vi bare kan stikke kniven i dem, sier Solbakken til VG.

Omdiskutert straffesituasjon

Like før fulltid ble Glimt-kaptein Ulrik Saltnes felt innenfor AZ Alkmaars 16-meter. Ola Solbakken var sikker fra straffemerket, men om forseelsen var en riktig avgjørelse er det diskusjon om.

— Jeg har forstått at vi er litt heldige der. Så er det en som kanskje er klarere tidligere i kampen. Ser vi vekk fra den, føler jeg at vi møter et veldig robust lag som er utrolig vanskelig å bryte ned, sier Knutsen til TV2.

Sluttspillskampene i de europeiske turneringene spilles over to oppgjør, laget som vinner sammenlagt tar seg videre til neste runde. Det vil si at Bodø/Glimt, med en 2-1 ledelse fra hjemmeoppgjøret, må unngå å tape i returoppgjøret for å avansere til kvartfinalene. Med seier i første kamp har Bodø/Glimt gode forutsetninger før andre oppgjør.

Kan heve norsk fotball

Om Bodø/Glimt avanserer i Europa Conference League kan det gi større muligheter for norsk fotball i fremtiden.

— Det at Bodø/Glimt gjør det bra i Europa vil ha betydning for norsk fotball, men i hvilken grad er fortsatt usikkert. Bedre resultater i Europa, gir Norge en bedre forbundsrangering. Det er denne rangeringen som avgjør om Norge potensielt kan kvalifisere flere lag til Europa, sier Johannes Marthinussen fra Norges Fotballforbund til Utsnitt i går.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *