Klar for gjensyn med gamle lagkamerater

Foto: Vetle Mørch Tvedt

Sandnes Ulf møter Start til fjerde runde i cupen i morgen. For Martin Ramsland blir oppgjøret ekstra spesielt, fordi gamle lagkamerater står på motsatt banehalvdel på Øster Hus Arena.

Av Vetle Mørch Tvedt og Gabriel Økland Retallack

– Formen min er god. I hvert fall bra nok til å sende Start ut av cupen, humrer Sandnes Ulfs Martin Ramsland.

Sørlendingen som signerte for Sandnesgaukene forrige uke kan få sin debut for de lyseblå allerede i morgen. De får besøk av Start, som ikke gav Ramsland fornyet tillit etter fjorårets sesong. Oppgjøret blir også spesielt for supporterne til Start. De husker Ramsland best for å sikre eliteseriebilletten på mirakuløst vis med et hat-trick i kvalikkampen mot Lillestrøm i 2019-sesongen.

– Det ville blitt merkelig for alle med tilknytning til Start å se Ramsland score mot oss, men han fikk ikke fornyet kontrakt for en grunn. Han var rett og slett ikke god nok lenger. Da gjør han som så mange som ikke har vært gode nok for Start tidligere, og går til Sandnes Ulf, sier styremedlem i supporterklubben Tigerberget, Kai Rune Karlsen.

Klar til å bidra

Ifølge både Ramsland og hovedtrener Bjarne Berntsen har spydspissen allerede blitt en integrert del av spillergruppen. Berntsen er klar på hva 28- åringen tilfører laget.

– Han er en kjempetype med gode holdninger, som har kommet fint inn i laget. Forhåpentligvis tilfører han oss fysikk, og jeg tror han vil være sikker foran mål når han får sjansen. I tillegg så er han jo en veldig god presspiller, sier Berntsen.

Ramsland har lang erfaring etter å ha spilt 171 kamper fordelt på eliteserien og obosligaen i løpet av karrieren. Han har en spesielt god statistikk i cupen. I følge Transfermarkt har han 5 mål på 14 NM-kamper.

Sørlendinger i Sandnes

Det ligger i kortene at det kan bli god stemning på tribunen til helgen. Bortefeltet er utsolgt, og Starts supporterklubb Tigerberget tror det vil være opp mot 500 Start-tilhengere på plass.

– Vi er jo sulteforet på livefotball etter en lang vinter. Nå ser i tillegg Start for en gangs skyld veldig spennende ut. Laget har virkelig styrket seg defensivt ved å legge om på systemet, og å hente inn veteranen Vito Wormgoor. Derfor har jeg troen på seier, sier Karlsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *