Donerer biler til kollegaer i Ukraina

Brannsjef i Rogaland brann og redning oppfordrer alle i norsk brannvesen å sende utstyr til Ukraina. Foto: Terje Pedersen / NTB

Rogaland brann og redning har tatt med seg to brannbiler til grensen til Ukraina. Bilene er fullpakket med brannutstyr som skal gis til ukrainske kollegaer.

Av Kevin Hansen og Vetle Mørch Tvedt

— Vi reiser nedover herfra med to komplette biler og to biler fra drammen, sier seksjonsleder for Rogaland brann og redning Sverre Skårland til Utsnitt fredag.

Rogaland brann og redning reiste nedover med to fullpakkede brannbiler lørdag morgen. Planen er å overrekke bilene til ukrainsk brannvesen ved grensen til Ukraina i Polen mandag. Bilene er pakket med både brannutstyr og mat.

— Masse spekemat, forskjellige poser med turmat, fenalår og annen boksemat, sier Skårland.

Tror det kommer godt med

— Vi tror det kommer til å gi en god effekt. Det utstyret og de bilene som skal sendes er jo i full operativ drift, så det kan brukes fra første time etter litt enkel opplæring, sier Nils-Erik Haagenrud, brannsjef i Rogaland brann og redning.

Det er flere brannvesen i Norge som har sendt utstyr til Ukraina. Haagenrud håper flere ønsker å hjelpe.

— Oppfordringen min til hele brann-Norge er å sende utstyr, sier han.

Ligger i ruiner

— Mange brannstasjoner i Ukraina ligger i grus og da har de ingenting. Derfor er det viktig å få ned en del utstyr, sier Skårland.

Brannvesenet mener det er viktig å støtte den viktige jobben ukrainsk brannvesen gjør i krigens skuddlinjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *