Transportpriser stiger – kunder må betale

Lastebil-bransjen frykter for konkurser. Foto: Gorm Kallestad / NTB

De høye diesel- og bensinprisene gjør at lastebileiere frykter for fremtiden. Norsk lastebileier forbund har bedt om støttetiltak fra regjeringen.

Av Kevin Hansen og Vetle Mørch Tvedt

— De høye dieselprisene i dag er rett og slett helt forferdelige. Transportnæringen er veldig avhengige av drivstoff, og prisene nå tar hele bunnlinja, sier Eirik Haugland, driftsleder i Ørland transport.

Hvis de allerede høye drivstoffprisene fortsetter å øke kan transportbransjen stå overfor en massekonkurs.

Ber om støttetiltak

— Det er ingen tvil om at vi må få på plass en krisepakke. Hele Norge er avhengig av transporten for å få landet til å gå rundt, sier Haugland.

Norsk Lastebileier-Forbund (NLF) har bedt regjeringen om et støttetiltak for å unngå massekonkurs. Stormedlem i NLF, SR Group er en av firmaene som kjenner på virkningene av drivstoffprisene.

— Lastebilsjåførene er bekymra, de lever jo av å kjøre på veien. Bare fra 1. mars har prisen på en tur til Hammerfest økt med 8000 kroner én vei, sier assisterende leder i SR Group Roy Kristensen.

Forbrukerne må betale

Prisøkningen for å transportere varer starter en kjedereaksjon som ender opp med at produktene vi kjøper i butikken blir dyrere.

— Økte transportkostnader må tas igjen en plass, da blir alle typer varer dyrere, sier Kristensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *