Kan bli tre håndballag i Eliteserien fra Rogaland

Rogaland er representert i Eliteserien i herrehåndball av Nærbø, men i fremtiden blir de muligens utfordret av både Sandnes HK og det nye sammenslåtte laget Viking HK/Stavanger IF. Det vil da skape en konkurranse om å rekruttere flest og best spillere fra regionen.

Sandnes HK trener hardt for å sikre seg plassen i Eliteserien. Foto: Lill Kristin Fenstad

Av: Lill Kristin Fenstad

– Det er trangt om plassen nå med tanke på tre lag i Eliteserien. Det er tøft og det blir en heftig kamp. Vi ønsker å få inn nye unge spillere fra regionen og bli et slagkraftig lag som kan komme seg opp i Eliteserien, sier styreleder i SIF Mette Seglem Aasen.

Det nye laget har høye ambisjoner om å etablere seg videre, og slik det ser ut i dag kan det bli hele tre lag fra Rogaland å se i Eliteserien de fremtidige årene. Nærbø er allerede godt etablert, men for både Viking/SIF og Sandnes HK kan det bli en konkurranse om å få rekruttert flest lokalspillere da de ikke har like store budsjett som de store lagene som Elverum og Kolstad.

Høyt nivå

Det er ingen tvil om at nivået i Eliteserien er høyt for tiden. Elverum dominerer håndball-Norge på førsteplass, samtidig som de kjemper seg igjennom Champions League.  Trondheimslaget Kolstad har lagt inn en stor satsning med å blant annet hente tilbake store stjerner som Sander Sagosen.

Sandnes HK har vunnet 14 av 16 kamper i 1.divisjon, og med bare 4 gjenværende kamper ser opprykk til Eliteserien svært lyst ut. Venstrevingen på Sandnes Jon Kristian Slettebø synes nivået i Eliteserien er skremmende bra, men har troen på at med en god innsats i sommer og oppkjøring til neste sesong vil de klare å vise hvem de er og at de fortjener plassen om de kommer dit.

– Vi er 5 stykker her som kommer fra Nærbø, så det hadde vært helt rått å kunne rykket opp og møtt de i Eliteserien. Det er noe spesielt med å gå fra Nærbø til Sandnes HK, sier Jon Kristian Slettebø.

Stavanger som håndball-by

Styreleder i SIF Mette Seglem Aasen er sikker på at selv om Sandnes rykker opp i Eliteserien så er det nok av spillere som både vil spille i 1.divisjon og i eliten. Hun forteller at når Stavanger/Viking-laget går ut og sier at de virkelig tørr å satse og ta litt grep for å bli med på det som skjer i håndball-Norge, viser det seg at både politikere og Stavanger kommune er svært begeistret for dette.

– Sandnes er Sandnes, Nærbø er Nærbø og Stavanger er Stavanger. Stavanger er ikke på kartet håndballmessig så det er kjempeviktig å få et lag opp i Eliteserien, spesielt for Stavanger som by. Det kan bli tøft å få tak i de beste, men den konkurransen er veldig viktig, sier Mette Seglem Aasen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *