Jærhallen skal fornyes etter 18 år

I helgen begynte rivningen av «Erling-hallen». Den har betydd svært mye for mange på Jæren. Foto: Gabriel Retallack.

Kunstgressmatta der Erling Braut Haaland brukte utallige timer av barndommen er nå borte. Hallen som har vært så viktig for unge fotballspillere er snart historie, men det kommer snart en ny hall som unge fotballspillere kan boltre seg i.

Av: Henrik Brekke Larsen og Gabriel Retallack

– Den har vært veldig viktig, ikke bare for Bryne, men for hele Jæren. Det er ufattelig mange som i dag er i 20-årene som har fortalt hvor viktig denne hallen har vært for de da de begynte å spille fotball. Hallen har stått her nå i 18 år, og har aldri vært låst, sier Lars Enevold, prosjektansvarlig.

Jærhallen har vært åpen for barn og unge 24 timer i døgnet de siste 18 årene, siden hallen stod ferdig i 2004. En av de som har nytt godt av tilbudet er Erling Braut Haaland. Jærbuen har gjort sakene sine svært godt for Borussia Dortmund, og hylles verden over som en av verdens beste fotballspillere.

– Erling Braut Haaland var fire-fem år gammel da denne hallen ble bygget. Han har vært veldig flink til å snakke opp Jærhallen og at den har vært viktig for den suksessen han har hatt, sier Enevold.

Flere talenter på vei

Hans-Øyvind Sagen, daglig leder i Bryne FK, føler seg trygg på at det er mer i vente fra Brynes unge og fremadstormende.

– Det er jeg helt sikker på. Å være nominert til verdens beste fotballspiller, det er det ikke mange som blir. Men at det er mange gode spillere i emning, og mange som vil komme, det er jeg sikker på.

En av de som ønsker å følge i fotsporene til Haaland er juniorspiller i Bryne, Martin Johnsen.

– Det er jo det som er drømmen. Om det er mulig er en annen ting, men det er hvert fall det som er målet.

Måtte fornyes

– Vi har brukt noen måneder på å planlegge dette. På lørdag hadde vi omtrent 30 medlemmer fra klubben som var med på å rive veggene her og gjorde en kjempeinnsats, sier Enevold.

Slik så Jærhallen ut etter at kunstgresset ble fjernet. Foto: Gabriel Retallack.

Hallen har måtte tåle mye i løpet av sine 18 år. Kunstgressmatta hadde blitt så slitt at den måtte byttes ut, i tillegg til andre ting som også trengte en overhaling. «Erling-hallen» er derimot ikke det eneste kallenavnet Jærhallen har fått.

– Denne har fått kallenavnet «fryseboksen». På denne tiden av året er det kaldere i hallen enn det er ute, men i den nye hallen vil det ikke være kaldere enn 12 plussgrader. Det gjør mulighetene for utvikling og det å kunne spille god fotball veldig mye bedre, sier Enevold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *