Åpning av ny restaurant på bystasjonen: – Prioritet på atmosfære

Restauranten MEXA åpnet dørene i dag, dette er den andre restauranten av Foodfighters AS som åpnes i sentrum av Sandnes. Med et sentrum i stor utvikling, håper restauranten å kunne skille seg fra de mange nyåpnede- og kommende restauranter.

ATMOSFÆRE: Veggene i restauranten er fylt med meksikansk kunst. FOTO: Kjell Erik Bjørnsen

Av Kjell Erik Bjørnsen, journalist ved Utsnitt.

– Det vi har er eksklusivt, vi er den eneste restauranten i sentrum som tilbyr meksikansk mat og atmosfæren er noe vi har prioritert. Vi ønsker å være en restaurant for hver og en uansett situasjon. Enten om du spiser lunsjen din i dress eller kommer i joggebukse å henter takeaway, sier Styreleder i Foodfighters AS, Christel Thulin.

VELDIG FORNØYD: Christel Thulin under åpningen av MEXA. FOTO: Kjell Erik Bjørnsen

MEXA blir drevet av Foodfighters AS, de samme som driver Delikatessen i sentrum. De valgte å overta det unike konsepte fra Coyote Tacos, som ble nedlagt i fjor høst. Likevel er de optimistiske.

– Jeg er overbevist om at maten er bra og vi har tro på det vi driver med. Det er et bærekraftig konsept der vi lager alt fra bunnen og kan tilby 50 sitteplasser, takeaway og bar, sier Thulin.

Kontrollert åpning


Den nye restauranten hadde en uoffisiell åpning forrige uke, men i dag ble det offisielt. Ofte kan en slik dag føre til kaos på kjøkkenet, men her var alt under kontroll.

– Vi valgte å åpne i dag nettopp for å gi oss litt tid. Oppstart kan være hektiskt, ved å åpne på en tirsdag, gir det oss litt mer rom til å forberede oss slik alt ikke skjer på en gang. Akkurat nå er det bare «inhouse» bestillinger, med en plan om å åpne for takeaway senere på dagen, sier Thulin.

ÅPNING: Varaordfører, Pål Morten Borgli, som snipper sløyfen til den nye restauranten. FOTO: Kjell Erik Bjørnsen

Utvikling av restaurantlivet

Varaordfører Pål Morten Borgli var til stede under åpningen til MEXA og er veldig entusiastisk for utviklingen av restaurantlivet i sentrum.

– Vi håper på et stort mangfold av ulike restauranter i sentrum. Det er 83.000 innbyggere i Sandnes, så vi ønsker jo at de benytter seg av tilbud her i byen, ikke at de tar turen til Stavanger. Med en ny meksikansk restaurant, har vi nå noe for alle, sier Borgli.