Tiende året med Madugå

Mandag startet den tiende utgaven av Madugå i Sandnes. 28 ulike spisteder tar del i begivenheten, der de tilbyr ulike matretter til 100 eller 150 kroner. Resturantene håper på mange besøkende.

GOD STEMNING: (t.v) Jaswant Kanwar og Vrushali Javeri er klare for å ta imot gjester med et smil. Foto: Marcus Jegtvolden

Av Henrik Hovi

– Første dagen har vært bra, bedre enn de to siste årene. Så langt er jeg fornøyd, sier Kanwar.

Jaswant Kanwar er daglig leder på Chai Nashta, og forteller at de har vært med på Madugå flere ganger tidligere. Han ønsker å vise frem all den gode maten fra sitt hjemland.

– Vi har nye retter hvert år, og det er for å vise at indisk mat er mye mer enn bare butter chicken, sier han med et smil.

Kanwar har et håp om at trafikken fra Madugå vil holde seg oppe i etterkant.

– Jeg håper at flere ønsker å komme tilbake etter Madugå også. Tidligere har det vært en «boom» underveis i matuken, men vi har ikke sett resultater etterpå. Slike tilbud er ikke verdt det i lengden hvis ikke gjestene kommer tilbake, forteller han. 

ROLIG START: Sabaa Dawod og resten av gjengen på Mano forventer flere besøkende utover i uken. Foto: Marcus Jegtvolden

FIN TRADISJON

– Det er en fin måte å vise frem byen. Vi får vist frem Sandnes på en bra måte, og sentrum er jo hjertet av Sandnes så jeg håper at folk drar ut, sier Sabaa Dawod. 

Sabaa Dawod jobber på pizzaresturanten Mano, som åpnet dørene i november i fjor. Hun håper at Madugå vil bringe mange nye kunder som vil prøve ut maten deres.

– Vi tar det litt som det kommer, det er første gang vi er med. Vi vinner nok ikke så mye på det, men jeg synes at det er en fin tradisjon som er viktig at alle er med på, forteller hun.

SPENT: Stolt-Larsen Pettersen håper på god stemning og mange besøkende. Foto: Gabriel Lar Thorarinsson

KOMME PÅ KARTET

I likhet med Mano er Tiempo vinbar med på Madugå for første gang. Daglig leder Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen gleder seg til den kommende uka.

– Vi håper det kommer mye folk i løpet av uka, folk som kanskje ikke var klar over at vi var her i Sandnes før denne uka, sier Pettersen.

Han ser verdien av en slik uke, og håper det vil gi det nyetablerte utestedet en positiv effekt.

– Vi er med i Madugå for å nå ut til folket. Vi ønsker å være med for å sette oss selv på kartet, og vise at vi er her.