Næringslivet tar opp kampen mot kreft

Tirsdag formiddag møttes næringslivet i Stavanger til en ringedugnad. Med et mål om å samle inn penger til Kreftforeningen. Dette er første gangen en slik dugnad er blitt gjennomført i Stavanger.

VELKOMMEN: Distriktsleder for Kreftforeningen i Stavanger Camilla Gram ønsker de fremmøtte velkommen. Foto: Vegard Drengstig

Av Henrik Hovi

Årets Krafttak mot kreft aksjon startet lørdag. I likhet med fjorårets innsamlingsaksjon går pengene som blir samlet inn til forskning på kreft med spredning. En gruppe på rundt femten personer møtte opp på lokalen til Nordic Edge. Flesteparten av disse fra næringslivet i byen. Distriktsleder for Kreftforeningen i Stavanger, Camilla Gram gledet seg til dugnaden.

– Dette er vår første ringedugnad, jeg er spent på resultatet. Med denne dugnaden ønsker vi å mobilisere enda flere til å støtte aksjonen vår. Vi ønsker å nå ut til de som ikke blir kontaktet av dør til dør samlerne, forteller Gram.

Gram forteller at russen er de som samler inn mest, men håper at ringedugnaden også kan gi en positiv effekt.

– Det er russen som er bærebjelken vår. Jeg håper dette kan være et fint tilskudd til russen og de andre frivillige som går dør til dør. Samme med alt det andre vi gjør for å samle inn midler til kreft-kampen, sier hun.

Viktig kamp

Nicholas Fjogstad var en av flere som møtte opp til dugnaden på tirsdag, men i motsetning til de fleste andre, møtte han opp uavhengig av en bedrift. Han fikk påvist testikkelkreft i 2021, og har kjempet sin kamp mot sykdommen.

– Jeg har kjempet denne kampen selv, og ønsker å hjelpe andre gjennom kampen. Det er en viktig sak for meg, så det er hyggelig å kunne hjelpe. Det er enormt viktig å få stoppet spredning så fort som mulig, forteller han engasjert.

Han sier at han skal både ringe venner og andre i næringslivet, og håper på at mange ønsker å bidra til saken.

STARTET BRA: Nicholas Fjogstad var fornøyd med donasjon på første forsøk. Foto: Vegard Drengstig

Også Siri Olstad hadde møtt opp, hun var der for advokatforeningen.

– Da jeg fikk spørsmål om å være med på dette sa jeg ja med engang. Jeg har tidligere vært med på tv-aksjonen flere ganger, og har sett at det hjelper. Dette er viktig for meg, konkluderer hun.

Hun forteller om viktigheten av at de som har muligheten til å bidra burde bidra.

– Det er viktig at vi som har energi til å bidra kan hjelpe de som er preget av sykdommen. Vi ser at det er færre og færre som dør av kreft, så det viser at det hjelper.

– Jeg har brukt mine sosiale medier for å fortelle om aksjonen. Gjennom Facebook og Instagram når jeg ut til enda flere. Det har jeg sett fungere tidligere. I tillegg til sosiale medier skal jeg også ringe andre i næringslivet, sier Olstad.

KLAR FOR RINGERUNDE: Siri Olstad var en av flere fra næringslivet som møtte opp tirsdag formiddag. Foto: Vegard Drengstig.

FORNØYDE MED RESULTATET

Et fint tilskudd ble det. Aksjonsleder Nina Hansen kunne fortelle om gode resultater, og satt igjen med en god følelse etter dagens ringerunde.

– Vi har fått inn over 72.500 kroner, og venter fortsatt på noen donasjoner. Vi er kjempefornøyde med at vi klarte å samle inn et så fint beløp på en times arbeid, sier Hansen.

På forhånd hadde de ikke satt seg noen spesielle mål, men de er veldig fornøyd med at de klarte å samle en så god gjeng.

– Det at folk ønsker å stille opp og bruke sin egen fritid er fantastisk. Vi håper at dette er startskuddet på en fin tradisjon. Og ser gjerne at flere ønsker å bli med til neste år, avslutter Hansen.

BRA DAG: Aksjonsleder Nina Hansen var fornøyd med dagen. Foto: Vegard Drengstig

Dette er Krafttak mot kreft:

  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon i kampen mot kreft. 
  • Over 20.000 russ og frivillige går dør til dør med VIPPS plakater. 
  • Aksjonen startet den 11. mars og varer frem til 19.mars. 
  • Årets aksjon samler inn penger til forskning på kreft med spredning.
  • Rogaland har et mål om å samle inn 2,7 millioner kroner.

Kilde:kreftforeningen.no


FUCK CANCER: Armbåndene Kreftforeningen selger har blitt populære rundt om i landet. Foto: Vegard Drengstig