Vil bli Norges neste talent

I dag var talentjegerne til Norske Talenter på plass i Stavanger for å finne skjulte talenter. Vi tok praten med en av de.
Apollo Boy Shukuru gjør sine siste forberedelser før hans precast audition til Norske Talenter. Foto: Sander Mortensen

Av: Christian Aras Shuany

Mars 2013: Apollo på 11 år flytter fra Uganda til Norge med familien. 

Mars 2023: Apollo på 21 år skal kjempe om bli Norges neste talent.

Ti år etter han flyttet til Norge møter vi Apollo Boy Shukuru utenfor Norske Talenter sin preaudition i Stavanger. 21-åringen har fått med seg to kompiser. Kompisene skal være med til å støtte han, og hjelpe Apollo med å holde nervene i stål når det gjelder som mest. Han forteller han har meldt seg på Norske Talenter fordi han ønsker å vise fram sine danseferdigheter.

– På audition i dag skal jeg danse en mix av hip-pop og afro. Alt av koreografi har jeg lært selv.

Bortsett fra å være Barcelona-fan, og Lionel Messi entusiast, så går dagene til å danse. Og sånn har det vært så lenge han kan huske. Spesielt en ting gjorde at han begynte å ta dansingen enda mer seriøst. 

– Jeg har holdt på med dans siden jeg var mellom 7 og 9 år. Jeg begynte å ta dansing seriøst når jeg i 2013 fra Uganda til Norge sammen med noen fra familien min. 

På disse ti årene fra han flyttet hit, til at han nå skal kjempe om å bli Norges neste talent, så har Apollo hele veien hatt dansingen med seg selv om andre ting også tok mye av tiden hans.

– Jeg gikk først på Johannes Læringssenter for å lære meg språket, og når jeg begynte på ungdomsskolen fikk jeg tid til å ta dansingen seriøst. Jeg øvde trente mange timer alene. 

I dag går Apollo påbygg på Godalen vidergående skole, og jobber på Luckybowl i Stavanger sentrum. På spørsmål om hvorfor han har meldt seg på Norske Talenter er svaret fra Apollo veldig konkret.

– Jeg vil se hvor langt jeg kan komme. Som selvlært er det vanskelig å holde på så lenge uten å ha noen konkurranser. Jeg vil se hvor nivået mitt i dans ligger. 

Norske Talenter gikk på TV2 fra 2008 til 2019 før det ble tatt av lufta. I år er talentshowet tilbake på skjermen når Discovery har hatt over rettighetene. Første stopp i innspillingen er precast audition rundt omkring i landet. 

Det er det Irene Kalantzakou og Jostein Myren som står for. Deres rolle er å plukke ut hvem som skal sendes videre til de TV-sendte auditionene. Før dagens første audition er de begge klare på hva de er ser etter i Stavanger. 

– Den gleden deltagerne har nå de gjør sin opptreden. Det er ekstra spesielt når man får se det. Enten det er danse-glede, sang-glede eller magi, sier Kalantzakou

Casterne f.v Irene Kalantzakou og Jostein Myren.

For å bli sendt videre til den TV-sendte audition er kravet todelt.

– Vi er på utkikk etter talentet, men også på utkikk etter hvem man er som person. Det er viktig å kunne det man skal gjøre, men vi ser også etter de som har en historie de ønsker å fortelle. Det kan være om talentet har hjulpet eller endret på ett eller annet i livet ditt, sier Myren.

Snart er det Apollo sin tur til å møte casterne, og han legger ikke skjul på at nervene begynner å komme mer og mer. Allikevel føler han seg trygg på at det kommer til å gå bra.

– Jeg skal ikke lyve. Hjertet dunker litt, men sånn er det alltid før jeg går på en stor scene. Det kommer til å gå bra med engang musikken starter, avslutter han med å si.