Gisselsituasjonen i Stavanger: 14 skudd avfyrt mot avdøde

Spesialenheten sin etterforskning av gisselsituasjonen i Stavanger fra i fjor høst, går inn i siste fase. I etterforskningen har det kommet frem at den bevæpnede gisseltakeren ble truffet av 14 skudd avfyrt av politiet. De 14 skuddene ble avfyrt fra to våpen av to betjenter, hvor en betjent skjøt ni skudd med pistol, mens fem skudd ble avfyrt med maskingevær av den andre betjenten.

Den avdøde mannen skal ha vært i besittelse av et gummikule-våpen, som går under våpenloven og derfor krever løyve på lik linje med skarpladde våpen. I tillegg til å ha vært bevæpnet skal obduksjonsrapporten vist at mannen var beruset under hendelsen.

Bakgrunn for saken: 22. oktober 2023 rykket Stavanger politiet ut til en gisselsituasjon. Mannen som stod bak hadde tatt en en person til gissel, og ble til slutt skutt av politiet.

(Vigan S. Christensen/NTB)