Har du hunden i bur når du er på jobb? Da må du passe på dette

Dersom din hund må oppholde seg i bur over lengre tid, er det noen ting Mattilsynet ber deg tenke over.

Lukkede bur begrenser bevegelsesfriheten til hunden. Foto: NTB.

Av: Christina Sætre Lea

–Hunden skal ha plass til naturlig bevegelse, og det beste er at den får bevege seg fritt rundt i hele, eller deler av boligen, skriver Mattilsynet i et Facebook-innlegg. 

Bur som oppholdssted

Mattilsynet erfarer stadig at bur blir brukt som oppholdssted for hunder. Ofte setter eieren hunden i bur på natten eller når de skal på jobb.

–Hvis du må begrense hundens oppholdssted, er det viktig at hunden har nok plass til å stå oppreist, snu seg rundt, ligge i naturlig stilling, endre stilling og regulere temperaturen ved å velge mellom ulike underlag, skriver Mattilsynet.

De skriver likevel at det er forskjell på situasjonene. Om det er snakk om transport, bør hunden ha et mindre bur sånn at den ikke skader seg. Er det snakk om et bur som står åpent hvor hunden kan velge om den ville være der, går det også fint om buret er lite.

Nok stimuli

Veterinær i AniCura, Sasja Elisabeth Rygg er enig i at det er situasjonsavhengig. 

 –Noen hunder liker å være i bur. Da slipper hunden å forholde seg til mennesker, og den får en pause. Det er heller ikke alle hunder som klarer å oppføre seg pent når de er alene hjemme. Det er likevel viktig at dersom du skal ha hunden i bur over lengre tid må den få nok stimuli før og etter perioden den oppholder seg i buret, sier Rygg.

Rygg sier det er viktig å lufte hunden før og etter lengre opphold i bur. Foto: Christina Sætre Lea

Hun sier videre at det er viktig med et bur hvor hunden får plass til å strekke seg ut og ligge og stå i flere posisjoner. 

–For muskelaturen er det veldig viktig å få strekt på seg. Dersom det er vanskelig å ha hunden løs i huset, kan det være et alternativ med grind, tipser Rygg om.