Vikingtreneren fortsetter: Spillerne er fornøyde

På lørdag ble det et faktum at kontrakten til Viking damelags hovedtrener forlenges til 2026. Både treneren selv, Magnus Meling, og spillerne hans er motiverte og ser frem til fortsettelsen.

Daglig leder Eirik Bjørnø, til venstre, skryter over treneren og er positiv til det forlenga samarbeidet. Foto: Alexander Larsen

Av: Lena Elise Svensen-Krogstad

– Jeg trives veldig godt med både spillergruppen og trenerapparatet. Spillerne er en ung og spennende gruppe, som jeg har stor tro på at kan nå langt. Mange av dem har mye A-lags erfaring, og selv om få av dem har spilt i 1. divisjon tidligere, er de gode utøvere, sier en stolt Magnus Meling.

– Hvordan ønsker du å være som trener?

– Målet mitt er å motivere dem til å ha et stort ønske om å bli en enda bedre fotballspiller, og hjelpe dem på veien dit. I tillegg er jeg opptatt av at de skal føle seg verdifulle akkurat slik som de er, og at prestasjonene deres ikke skal være avhengig av selvbildet deres. Alt i alt jobber jeg for en god gnist og et engasjement innad i laget, fortsetter Meling.

Roser treneren

Spillerne holder ikke igjen på gode ord om treneren deres, så det var ingen tvil om at gleden var stor etter helgens beskjed om at kontrakten hans forlenges med to år.

– Det er viktig å ha kompentanse innenfor idretten, og å evne og utnytte enhver spillers styrke på best mulig vis sammen med laget. Jeg verdsetter også en trener som er en god menneskekjenner utenfor banen og som klarer å skape gode relasjoner til spillerne sine, sier damelagets kaptein, Nora Heggheim.

– Opplever du at Magnus tilfredsstiller disse kravene?

– Ja, det er han jeg føler jeg beskriver!

Godt samarbeid

– Hvordan er samarbeidet mellom deg som kaptein og han som trener?

– Han er veldig lett å samarbeide med, og jeg har stor respekt for han. En annen ting er at vi begge er veldig åpne for å si ting som vi mener, så jeg føler absolutt vi har en god relasjon, fortsetter hun og smiler.

– Hva er dine tanker om at han har forlenget kontrakten til 2026?

– Personlig er jeg storfornøyd. Jeg liker hvordan han er rolig, men engasjert på samme tid. Faktisk er han en av de beste trenerne jeg noen gang har hatt, legger midtstopper Ina Kristoffersen til.