Stavanger karateklubb: Kristoffer Henriksen (13) til nordisk mesterskap

For knappe to uker siden arrangerte Norsk karateforbund regionalsamling i Stavanger. Muligheten til å skulle vise seg frem var absolutt til det positive for utøver Kristoffer Henriksen, som mandag denne uken ble tatt ut til kommende nordisk mesterskap i april.

Kristoffer Henriksen har gått på karate siden høsten 2021. Foto: Privat

– Det er veldig positivt når gode utøvere møter andre gode utøvere, for det blir en egen kvalitet, så selvfølgelig er det veldig kjekt at samlingen ble den største vi har hatt i Stavanger, sier sportssjef for Stavanger karateklubb, Morten Alstadsæther.

Regionalsamlingen satt på mange måter et grunnlag for uttaket til nordisk mesterskap. Fra Stavanger utmerket 13 år gamle Kristoffer Henriksen seg, og fikk tirsdag kveld en mail som sa at han var tatt ut.

– Det var kjempegøy, jeg ble utrolig glad da jeg så mailen.

Bursdag og nordisk mesterskap samme helg

– Jeg er heldig som fyller 14 år samme helgen som mesterskapet skal være, for jeg tror man må ha fylt 14 år før man kan delta. Først tenkte jeg det var dumt at mesterskapet skulle gå utover bursdagen min, men når jeg fikk tenkt meg litt om, så innser jeg at det egentlig bare er kult, sier Henriksen.

13-åringen fra Stavanger ble i fjor norgesmester i kumite menn U12-13, men det er altså første gang han deltar i nordisk mesterskap. Det kommende mesterskapet skal holdes helgen 12-14. april i Reykjavik.

– Jeg gruer meg litt fordi jeg er forberedt på at det kommer til å være et høyt nivå blant utøverne, men jeg gleder mest.

Av: Lena Elise Svensen-Krogstad