Skal være enige om nytt spillerkjøp

Det har vært rolig på overgangsvinduet for Viking denne våren. Nå ryktes det at klubben endelig skal være enig om en lukrativ overgang.

Vikings trener Bjarte Lunde Aarsheim (bak) snakker i mobiltelefon i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Viking på Haugesund Sparebank Arena. Vikings trener Morten Jensen (i forgrunnen). Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Av: Eva By og Jonatan Totland Raddatz

Spilleren det er snakk om er den danske angrepsspilleren Peter Christiansen (24). Han står med 17 mål og 5 målgivende denne sesongen for Sønderjyske som topper tabellen i nivå to. Noe som gjør han til toppscorer i divisjonen. 

Ifølge X-kontoen «Oss Mot Resten Av Verden» skal Viking være enig om betingelsene for en overgang. Kontoen skriver også at det kan bli en av tidenes dyreste Viking overganger. 

Lang prosess

Viking FK har jobbet lenge med å få på plass en overgang for den 24-år gamle spilleren. For tre uker siden la Viking inn sitt første bud på Sønderjyske-toppscoreren på omkring 2,5 millioner danske kroner, med bonuser. Ifølge den danske avisen Bold skal Sønderjyske ha avslått budet. Siden den gang skal de ha nærmet seg en enighet, melder Stavanger Aftenblad. 

Angrepsspilleren er på utgående kontrakt og spiller sin siste kamp for sesongen i helgen. Sønderjyske er da ferdige med grunnspillet. 

Til nå har Viking hatt et rolig overgangsvindu, med noen få tilskudd så langt.

Ikke bekreftet

Forventningene er høye blant Viking-supportere, og mange ser frem til å kunne se den danske spilleren i aksjon på SR-bank Arena.

Viking-supporter Andreas Halvorsen håper at en slik etablert spiller kan bedre lagets sjanser i årets eliteserie-sesong. 

– Han ser veldig spennende ut. Jeg tror han kan gi oss et stort løft, sier Halvorsen. 

Viking har enda ikke bekreftet noen endelige detaljer om overgangen, inkludert summen og de konkrete betingelsene. Vi har forsøkt å nå sportssjef i Viking, Erik Nevland, men har ikke lyktes i å få hans kommentar til saken.