Høyre håper på sterkt kommunevalg

POLITIKER liten

Høyre har hatt en fremgang på 0,2 prosent, viser Norstats siste partibarometer. Høyrepolitiker John Peter Hernes håper dette betyr at partiet ligger an til å gjøre det godt også i neste års kommunevalg.

 
POLITIKER stor  
KOMMUNEVALGET I SIKTE: John Peter Hernes ser positivt mot kommunevalget i 2019.  
   
Av: Amalie Hole Munk og Ingeborg Schriwer  
   

Høyre skårer høyt på landsbasis i de nye NRK målingene, til tross for anklager om trakassering som har vært siktet mot partiet de siste månedene.

– Det er ingen tvil om at Erna Solberg fronter Høyre på en god måte. Hun er tillitsvekkende, stødig, kunnskapsrik og offensiv. Jeg tror mange setter pris på at Høyre ikke hopper og spretter med enkle populistiske løsninger, men tør å være seriøse og grundige i med og motgang, sier John Peter Hernes, gruppeleder i Stavanger Høyre.

statistikk

HØYRE STØRST: Høyre er største parti for tredje måned på rad. Dette viser partibarometeret til Norstat, hentet fra NRK.

 
   

Ser lyst på kommunevalget

 

Ser lyst på kommunevalget

Etter at Høyre gjorde det så godt i Rogaland under Stortingsvalget, ser de lyst på kommunevalget som er i 2019. Som de sier på Jæren, «det e’ jabnå som drege…». Med dette mener Høyre at de tror stadig flere oppfatter dem som et “folkeparti”, med god politikk som angår det de fleste. Stødighet og hardt arbeid over lang tid, er det som gjør susen mener høyrepolitiker Hernes.

– Vi gjør det bra, og ser at vi i mange kommuner hadde en fremgang i stortingsvalget i forhold til sist kommunevalg. Normalt pleier vi gjøre det vesentlig bedre i lokalvalg enn i stortingsvalg, så det ser veldig bra ut med tanke på kommunevalget neste år, legger Hernes til.

 
   

Tar det ikke for gitt

 

Selv om Høyre har hatt gode meningsmålinger også her i Rogaland, tar de det ikke som en selvfølge at de vil vinne kommunevalget. De kommer som tidligere til å prøve å samle flere velgere opp mot kommunevalget.

– Vi arbeider hardt med å bli enda bedre på å treffe og lytte til velgerne våre, samt potensielle nye velgere. Det er ikke sånn at vi skal være enige med alle, men vi skal alltid lytte til alle innspill vi får, sier Hernes.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *