Her kan du parkere som du vil

parklite

På nordsiden av universitetet i Stavanger ligger det en midlertidig parkeringsplass. Området er ikke regulert til parkeringsplass og derfor gir ingen ut bøter til dem som står parkert der.

 
{vimeo}258991596|729|418|0{/vimeo}  

ROLIG MORGEN: Timelapse fra en mindre kaotisk morgen på grusplassen. Foto: Erik Gagné Knudsen

 
   
Av: Petter Klund og Peder Holterman Solland  
   
Alle med kjennskap til grusplassen deler samme inntrykk. «Forferdelig», «kaotisk» og «det verste jeg har sett» er det man får høre av studentene hvis man spør om deres mening.

Det er fritt fram for alle som vil blokkere andre inne eller stå på halv åtte hvor de vil. Dette vil vare frem til tomta blir brukt til noe, men om og når dette ville skje kunne ikke Roar I. Huseby, avdelingsdirektør bygg- og arealforvaltning hos UiS, svare på til Byas i høst.

Politikere i Stavanger Høyre og Miljøpartiet De Grønne er for å innføre betaling for parkeringsplassene på UiS. Universitetet har 1500 gratis parkeringsplasser, men det er fortsatt et vedvarende problem at parkeringsplassene står fulle.

– Når bussveien og sykkelstamveien er ferdig utbygd bør nok studentene betale for å parkere. Det må også sees i sammenheng med det nye sykehuset på Ullandhaug, sa John Peter Hernes, gruppeleder i Stavanger Høyre til NRK.

    Bussveien sprekker med 2,8 milliarder.

Fremskrittspartiet er ikke enige i at studentene må betale i fremtida. Fylkes- og kommunepolitiker Mats Danielsen syns ikke kollektivtilbudet sørover er bra nok.

– Vi har studenter som kommer fra Ålgård, Kverneland og Bryne. De er helt avhengige av bil og det vil svi skikkelig om de må betale for å parkere, sa Danielsen til NRK.

 
   

 

 
   
   

 

 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *