Sandnes-elevene tar i et krefttak

bøsser LITE

Bor du i Sandnes? Da kan det hende det banker på døren din i dag. I dag er det nemlig omtrent 200 elever fra Sandnes videregående skole som samler inn penger til Kreftforeningen.

 
bøsser STOR  
BØSSER: Disse bøssene skal fylles med penger i løpet av dagen. Foto: Guro Hennig.  
   
Av: Guro Hennig, Justine Fonn Sætre og Frida Barland  
   

Hvert år har kreftforeningen en innsamlingsaksjon kalt Krafttak mot kreft. Hva pengene går til varierer fra år til år.

– I år går pengene til å behandle senskader. Det er veldig mange som overlever kreften, men som allikevel sliter i ettertid. De får blant annet ofte dårligere livskvalitet, sier Benedikte Ingvarsdottir, aksjonssjef på Sandnes videregående skole.

 
   

Stort engasjement på Sandnes

 

Sandnes videregående skole er en av de skolene som har samlet inn mest penger ved tidligere aksjoner.

– Engasjementet er veldig bra. Vi håper på å samle inn minst 200.000 kroner i år. Det var omtrent det vi fikk inn i fjor, så vi må hvertfall klare det, sier Ingvarsdottir.

 
   

Utfordrer hverandre til å donere

 

Benedikte forteller om de ulike måtene de samler inn penger på.

– Det er mange russ som går, fordi man blir tildelt en russeknute om man deltar. Men det er også mange fra de andre trinnene som blir med. I tillegg pleier russegruppene å samle inn penger selv og donere de til Kreftforeningen, sier hun.

At russegruppene donerer større summer til aksjonen har blitt en slags konkurranse eller utfordring. En russegruppe donerer penger, og utfordrer samtidig en annen russegruppe til å gjøre det samme.

 

Personlig engasjement

Even Skarestad Graskopf er en av elevene som går med bøsse i dag, og han vet hvorfor han valgte å gjøre det.

– Kreft er noe som berører mange, og som nesten alle kjenner på. De fleste kjenner noen som har hatt kreft, og da er denne aksjonen ekstra viktig, fordi den har så mange pårørende, sier han.

Av personlige grunner, er denne dagen ekstra viktig for ham.

– Pappaen min har hatt kreftsvulst i hjernen, men den er han heldigvis kvitt nå. Dermed vet jeg godt hvordan det er for de som har det og for de som er rundt, sier Graskopf.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *