Unge entrepenører viste seg frem

entrepenør lite

Omtrent 350 unge entrepenører fikk endelig vise frem ungdomsbedriftene sine på Entrepenørsaksdagen 2018.

 
entrepenør stort  
Vinnere: Hook It vant prisen for beste foretningsplan. Foto: Susann Heggland.  
   

Av: Simen Westgaard og Guro Hennig

 
   

På onsdag holdt Forus Expo Entrepenørskapsdagen 2018. Fra skolestart i 2017 har elever ved videregående skoler rundt om i Rogaland jobbet for å lage, drifte og markedsføre sin egen bedrift. Under Entrepenørskapsdagen 2018 fikk elevene, etter mye arbeid og en del lange kvelder, vise frem ideene sine og presentere produktene.
– Kvelden før vi skulle levere alle bidragene så satt vi fra klokken fem på ettermiddagen til tolv på kvelden. Så det har vært veldig hardt arbeid gjennom hele året, sa Preben Nordahl Idsø som var med i ungdomsbedriften Hook It UB. 

        Se hele saken her

 

Hook It er bedriften til elevene fra Strand videregående skole, og de vant blant annet prisen for beste forretningplan.
– Vi har laget en lukkemekanisme for utendørs søppelspann, forklarte Håvard Steen Hansen som også er en del av Hook It.

Lukkemekanismen skal passe på at søppelbøtter ikke skal åpne seg når det er vind- Den skal også holde unna katter, fugler og andre dyr. Bakgrunnen for at de vant beste foretningsplan var at de har et produkt som hjelper med et reelt problem, ifølge juryen. De mente også at bedriften hadde lagt opp en foretningsplan som hadde funket i den reelle verden.

 

 Daglig leder for Ungt Entrepenørskap Rogaland, Maria Assbø, er godt fornøyd med årets bidrag.
– Det er helt klart sånn at vi ser noen talenter her idag, som vi helt sikkert kommer til å få se mer av fremover, sa hun.
Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik, var tilstede for å åpne dagen og hun mener det er tøft at elevene får til å skape produkter.
– Det er mange som ser ting de tenker at man burde finne løsninger på uten å ta det neste skrittet. Så det at de får det produsert og markedsført syns jeg er flott, sa hun.

 
   

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *