Ny våpenlov vedtatt

Pressebilde Stortinget lite 

Ny våpenlov ble vedatt på stortinget i dag. Justis- og beredskapsdepartementet slo igjennom med ønsket om å forby visse halvautomatiske rifler.

 
Pressebilde Stortinget stort RIKTIG  
Illustrasjonsbilde. Foto: Stortinget  
   
Av: Stine Bækkelien og Emily Louise Stø  

 

 
Debatten om våpenloven i USA har fått stor oppmerksomhet også i Norge. Regjeringen og flertallet i Stortingets justiskomite har nå endret våpenloven her i landet.  
   

Ny våpenlov vedatt

 
Stortinget vedtok idag en ny lov om våpen, skytevåpen, våpendeler og ammunisjon. De har innført forbud mot å anskaffe eller ha halvautomatiske rifler med størst skadepotensiale.
Det er også innført et særskilt krav til vandel for å få tillatelse til å anskaffe eller drive næringsvirksomhet med skytevåpen, våpendeler og ammunisjon.
 
   

Flere berørte 

 

Det er flere som vil bli berørt av lovendringen. Selv om Norges Jeger- og Fiskerforbund er noen av de som blir hardest berørt ser de ingen grunn til bekymring.

-Jegere og sportsskytter gir sin støtte til de aller fleste innstramminger som har en sikkerhetsmessig gevinst, uten å ramme lovlig aktivitet. God våpenkontroll er alle tjent med, skriver NJFF på sin nettside.

Eierne må kvitte seg med våpenet i løpet av tre år. De fleste må levere det inn uten kompensasjon, i følge abcnyheter.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *