Takker Storhaug for suksessen


Streetfoodrestauranten Fortou leverte rekordtall i 2018 og har på bakgrunn av dette kunne finansiere en større renovering. Daglig leder Elise Skjerve takker bydelen og dens innbyggere for suksessen.

 
Fortou stor 2  
NYE LOKALER: Ventesonen for kunder er blitt vesentlig større og mer praktisk etter renoveringen. (Foto: Monika Skinnemoen)  
Av: Monika Skinnemoen
 

– Fortou hadde et veldig godt år i fjor, og det er helt klart et moment at man har kapital til å foreta en større renovering. Restauranten er også veldig travel. Det var et stort behov for å gjøre oppgraderinger i publikumsområdet, samt kjøkkenet og organisering av arbeidet der, sier Skjerve.

Oppgraderingene har vært mange, og omfatter alt fra rør, sluk og ventilasjon i det lille lokalet på 45 kvm. Kokkene på kjøkkenet har fått et mer praktisk strømlinjeformet kjøkken, og ventesonen har fått et heftig løft og langt større areal enn tidligere.

– Vi har større og freshere lokaler, bedre meny, det kommer til å gå raskere på kjøkkenet og vi får dermed større kundekapasitet. Summa summarum, dette er virkelig Fortou 2.0, sier hun videre.

 
– Fortou bor på Storhaug
 

– En del av det unike konseptet vi kjører er den unike plasseringen i Østre bydel. Tou Scene er en destinasjon for ulike kulturopplevelser, samtidig som Øst er en veldig bra ølbar. Profilen til østre bydel er knyttet tett opptil Fortou sin identitet. Fortou bor på Storhaug, og satser på denne bydelen, sier Skjerve.

Storhaug er i senere tid blitt et yndet og ettertraktet boligområde for unge rogalendinger.Fortou’s konsept harmonerer med den grønne bølgen som dominerer bydelen ,og verdiene til dens innbyggere.

– Fortou sin visjon har alltid vært å bruke råvarer av høy kvalitet, lokale råvarer, bærekraftig produksjon av både råvarer og emballasje, i tillegg til å ha et tilbud som skiller seg fra resten av byen. Fortou har en annen smaksprofil med litt mer spicy og fresh gatemat sammenlignet med det andre har å tilby, sier daglig leder.

 
Metter et stort publikum
 

Marius Hesby bor selv i Sandnes, men kjøper gjerne lunsj hos Fortou når han er på jobb i området. Han synes at lokalene er blitt mer innbydende og praktiske. Han trekker frem folkene som jobber på restauranten, god service og god mat som det beste ved Fortou.
– Det er orginalt, nytt og ikke det samme som du får andre steder, sier Hesby.

Skjerve synes selv at det er vanskelig å definere den typiske Fortou-kunden, og er tydelig fornøyd med at konseptet trekker mer enn bare hippe Lervigbeboere.

– Vi har et stort spenn, fra gutt 18 til mor 50 som er inne og handler inn til familiemiddagen, samt alt midt i mellom. Til og med min gamle farmor på 90 er innom og kjøper take-away hos Fortou!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *