Lokalt rockeband fenger publikum


Bandet Børst fra Rogaland holder konserter der de spiller det de mener er det beste av norske rockesanger. Med velkjente sanger skapes det en enorm stemning blant publikum.

 
børst stor  
PÅ SCENEN: Rockebandet Børst på scenen på baren Påfyll i Stavanger sentrum fredag kveld. Foto: Sara Tangen  
Av: Hans Christian Boge-Fredriksen  

– Det blir jo ofte veldig god stemning, for det er jo mye musikk som folk har hørt før, og som gjerne er knyttet til liv og røre, sier trommeslager Dag Olaf Aastebøl.

Børst består av sanger Torje Mathiassen, gitarist Per Tønnesen, gitarist og keyboarder Roald Østhus, bassist Pål Morterud, og nevnte Aastebøl. Sammen spiller de det de mener er det beste av norsk rockemusikk.

 
Spiller sine favoritter
 
– Vi spiller jo musikk vi liker selv, og så synes vi det er moro rett og slett, sier Aastebøl.

 
Fredag kveld holdt bandet konsert på baren Påfyll i Stavanger sentrum. Siden alle medlemmene i bandet er bosatt i Rogaland er det her de fleste konsertene blir holdt. Aastebøl er veldig fornøyd med hvordan publikumet er i fylket.
 
– Det er bra altså, folk er vant til å gå på konsert her, sier trommisen.
 
Mathiassen forteller at med et så bra publikum, får man mye gratis energi når man står på scenen. Da ønsker han å gi litt tilbake til de som sitter i salen.
 
–  Vi spiller som om det skulle vært det siste vi skulle gjort. Det handler om å blø litt for publikum, sier Mathiassen.
 
Holdt på i et år
 
Medlemmene i Børst har lang fartstid i musikkbransjen i Rogaland, og har spilt med flere andre band tidligere. Nå har de som gruppe holdt på i omtrent
et år sammen.

 
– Det var et 50-årslag, og de trengte band, så satt vi det sammen. Så synes vi det var så gøy, at vi hadde lyst til å fortsette med det, for det er rett og slett gøy å spille den musikken, sier Morterud om hvordan bandet ble startet.
 
Under bandets konserter holdes det ikke tilbake fra artistene, og som de selv sier virker det som at de har det gøy under konsertene.
 
– Vi har ingenting å tape, så vi bare gønner på, sier Aastebøl.
 
Under konserten kunne man høre slagere fra blant annet Kaizers Orchestra, deLillos, Jokke & Valentinerne, Onkl P og Dumdum Boys, noe som skapte akkurat den stemningen Børst ville ha.
 
– Det var som vanlig kjempe gøy. Jeg koser meg hver gang vi spiller med det her bandet. Det er bare gode folk, og vi har det veldig gøy i lag. Når det i tillegg kommer en del folk som ser ut til å sette pris på det så er det prikken over i-en det, sier Mathiassen etter konserten.
 
Bandet har spennende dager foran seg, og er booket til spillejobber hver helg frem til august.
 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *