Eddi Eidsvåg for fremtidshåp


Eddi Eidsvåg holdt foredraget «Flyr igjen» på Gaffel og karaffel, hvor inntekten gikk til prosjektet «fremtidshåp». Han inspirerte publikum da han sang ut om flokken, skolesystemet og inkludering.

 
eddi stor  
I AKSJON: Eddi Eidsvåg under foredrag.  
Av: Lone Sætre
 

Prosjektet fremtidshåp er for de som føler at tiden ikke strekker helt til. Flere unge og eldre har behov for ekstra assistanse, og ved hjelp av dette prosjektet kan man kjøpe omsorg til sine egne fra andre. Målet er å inkludere dem som trenger litt ekstra støtte i hverdagen. 

-Vi skal hjelpe de som føler seg alene og ensomme. Fremtidshåp handler om å lage ensomhetsklubber, ensomhetskafeer og ettervernskaféer i hele Norge. Vi skriver fremtidshåp med «e», og ikke «a». Fordi vi fremmer håp, og fremmer tid. Vi har både håp, og tid. Klarer vi å fremme dette, så klarer vi fremtiden, sier Eidsvåg.

Publikum var positive til prosjektet, og støttet ideen. I salen er det flere som selv jobber med ungdom og barn. En …………….

-Jeg synes det er veldig bra å verne om de som har gått på trynet, sier Dale.

 
Latter blandet med alvor
 

I publikum satt flere som selv jobber med unge, blant annet fra NAV. Til tross for mye latter i salen, kom det alvorlige budskapet tydelig frem. 

-Jeg kjenner meg litt inspirert og tenker at jeg gjerne kan gå inn med en annen holdning til ungdommene. Det er viktig å ikke tenke på det de ikke kan eller ikke har gjennomført på skolen, men at de er gode nok, sier Dale. 

Eddie snakker om prestasjonspresset ungdom har i dag og hvor utfordrende dette kan være for mange.

-Jeg tror det er en del som kjenner seg igjen i det Eddie snakker om. Det kommer alltid et men etterpå, både på skolen, i studier og til slutt i arbeidslivet, sier Kåre Falck, som også jobber med unge.

 
Vil ha endringer
 

– Det er viktig at vi tar de unge på alvor, og gjør noe med systemet slik at det er åpent for alle. Målet er at de som ønsker å studere, og vil bli gode på forskjellige områder, får mulighet til det. Det brenner jeg veldig for, sier Eidsvåg. 

Han har lenge jobbet med ungdom, og hjulpet mange gjennom sitt tidligere prosjekt «Pøbelprosjektet». Her var målet å få mennesker ut i jobb, og skole.

 

Eddi Eidsvåg under foredrag

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *