Ingen standard på kvinner

LITEN Steinbru

Høy, lav, tykk eller tynn, dette burde ikke ha noe å si for å skape unike bilder. Joachim Steinbru har et ønske om å bryte den standarden som er satt for modeller. Steinbru vil nå ut til flere med dette budskapet og gjøre en endring.

 
Steinbru  
EN NY STANDARD: Joachim Steinbru(25) har en helt annen visjon enn de fleste andre i modellbransjen. (Foto:Joachim Steibru).  
Av: Kine Jarli  
– Modeller er ikke bare syltynne kleshengere som de har blitt kalt tidligere, det er normale mennesker, det er Ola Kari Nordmann der ute sier fotograf Joachim Steinbru.
 
Joachim Steinbru startet sitt eget modellbyrå, Steinbru Models, bare 22 år gammel. Han ville gjøre en forskjell og bryte standarden som er satt for modeller.For tre år siden startet Steinbru sitt eget modellbyrå, Steinbru Models. Hans visjon var å gjøre en forskjell og bryte standaren. Han mener det er et problem at det har vært store unødvendige begrensinger for modellbransjen.
 
– Der det er modeller som blir presset til det ekstreme, mange blir syke og noen dør av både spiseforstyrrelser og mentale problemer. Men det trenger ikke å være slik i det hele tatt. Jeg har en oppfatning om at skjønnhet kommer i så sykt mye annet enn bare den der standardformen forklarer Steinbru.
 
Det er i motbakke det går oppover
 
Tre år har gått siden Steinbru Models startet og det har vært mye motgang. Men likevel tar Steinbru det med et smil, selv om alt hang i en tynn tråd i fjor sommer.
 
– Det har vert en sinnsyk berg og dalbane hele oppstarten av en bedrift, det vil det alltid være. I følge statistikk så er det unikt at vi har holdt på så lenge som vi har holdt på. Men nå har det vert en veldig nedperiode rett før sommeren, der det var rett før jeg la kamera på hylla. Det var på grunn av mye store kunder som var tilbaketrukket. Men som et lyn fra klar himmel, så fikk jeg kontakt med Vecora og de sa at de hadde lyst å hjelpe meg å starte opp et AS.
 

Størrelse er bare et tall

 
Uansett størrelse, høyde og fasong ønsker Steinbru og gjøre det oppnåelig for alle å bli modeller.
 
– At du skal være profesjonell, møte opp på tiden, være forutsigbar og at vi faktisk kan stole på deg. Men utenom det så synes vi det er flott at du er den personen du er, at du har noe unikt ved deg, at du er vakker på den måten du er og ikke nødvendigvis fylle en form eller en mal som andre har satt.
 
”Beauty comes in all sizes” er Steinbru Models ordtak. Han mener folk har en feiloppfatning av modeller og at de ikke er klar over hvor tøft det faktisk er.
 
– Det går ikke an å sette en mal på hvordan skjønnhet er, så det blir så tåpelig at et yrke skal bli påvirket av det. Akkurat det med beauty og size er ord som ofte blir brukt i moteverdenen og derfor tok jeg å prøvde å formulere en måte der du har ”beauty comes in all sizes” eller skjønnhet kommer i alle størrelser.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *