Fra sølvgutt til gullgutt

Etter VM-oppholdet og noen dager fri er stavangergutt Gøran Johannessen tilbake i Flensburg for andre halvdel av sesongen. Etter sølvet i VM er målet nå gull i Bundesliga.

Goran stort
BILDE: Gøran Søgard Johannessen FOTO: Tove Lise Mossestad

Av: Sebastian Waage Mossestad

Gøran Johannessen og resten av Flensburg guttene samlet seg for første gang etter landslagspausen i forrige uke. Johannessen sier selv at det var kjekt å møte lagkameratene igjen etter VM-oppholdet, men legger ikke skjul på at noen ekstra dager fri hadde vært deilig. Allerede i går spilte Gøran og Flensburg sin første kamp i den tyske Bundesligaen i 2019. I denne kampen møtte de HSG Wetslar hvor en annen norsk Rogalandsk sølvvinner spiller, nemlig Kristian Bjørnsen. Kampen endte med seier til Flensburg, og Gøran noterte seg med to mål. Denne seieren markerte den 20. strake seieren til Flensburg i årets sesong.

– Det vi har prestert så langt har vært helt sinnsykt, og vi er utrolig overasket over å ha 20 seire på rad. Vi har egentlig bare tatt det kamp for kamp, sier Johannessen.

Johannessen legger også til at de har vært noe heldige med at de til nå kun har møtt to av de syv øverste lagene på tabellen på bortebane. Han sier at de har flere tøffe bortekamper nå etter jul i forhold til før. Fremover nå har ikke Gøran og hans lagkamerater mange lette kamper. De har bare fire kamper igjen av gruppespillet i Champions League noe som gjør at motsanden her vil bli enda tøffere, og dette sammen med de tøffe kampene i serien gjør at de må være fokuserte i tiden fremover.

Storlaget THW Kiel puster Flensburg i nakken selv om de har hatt en utrolig sesong så langt. Sånn som det står nå ligger Kiel, som bare har to tap, fire poeng bak de uslåelig fra Flensburg. Lenke til tabellen i Bundesliga.

Målet er gull

Flensburg og Johannessen har satt seg klare mål for sesongen.

– Vi har mål om gull i serien og final 4 i Champions League, sier Johannessen.

Final 4 er sluttspillet i Champions League, som spilles over en helg i Köln i Tyskland. Gøran mener også at laget har mer enn gode nok spillere for å kunne oppnå begge hovedmålene de har satt seg for sesongen. 

– Jeg har absolutt tro på gull, men vi har en litt tynn spillertropp noe som gjør at vi er ekstremt utsatt for skader, sier Johannessen

Med det tøffe kampprogrammet i Bundesliga og den litt tynne troppen til Flensburg er faren for skader ekstremt stor. Flensburg og Johannessen har nemlig 29 kamper i hjemlig serie, og om de skulle nå målet sitt om Final 4 spill, vil det ble 20 kamper ekstra. Totalt blir det da 49 kamper på Gøran og hans lagkamerater i årets sesong, og det er utenom kampene i den tyske cupen. Med det tøffe kampprogrammet blir det utrolig viktig for Flensburg-spillerne å holde seg skadefri.

Mer ansvar

Sesongen før nyttår og inn mot VM beskriver Gøran som en tøff affære. Han har slete med skader gjennom hele karrieren og var skadet mye før jul. Han gikk også inn i VM med en skade i tommelen. Det kom her mye kritikk fra det medisinske apparatet i Flensburg etter at Norge valgte å la han spille tidligere enn han hadde blitt anbefalt.

– Det har vært et dritt år både mentalt og fysisk på grunn av skader, men nå føles kroppen fin. Jeg vil bruke tiden fremover til å komme meg inn i systemene, så tror jeg at jeg vil bli bedre og bedre for hver kamp som går videre i sesongen, sier Johannessen.

Etter at Gørans svenske lagkamerat Jim Gottfridsson ble skadet under VM, åpnet det rom for enda mer spilletid for Gøran sin del. Han spilte nesten hele kampen mot Wetslar i går og syns selv han leverte en ok prestasjon. Johannessen tror også at han vil få enda mer ansvar og en større rolle i laget i tiden fremover. Til sommeren bytter lagkamerat og gullvinner i VM Rasmus Lauge klubb til Vezprem. Dette gjør at det blir en mindre som skal konkurrere om den venstre og den midtre bakspiller posisjonen, noe som vil åpne for enda større muligheter for Gøran.

Allerede til helgen spiller Gøran Johannessen og resten av Flensburg den første Champions League kampen i 2019 mot HC Motor Zaporozhye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *