Debattkveld kan engasjere flere

debatt politisk retorikk small

På Sting café i Stavanger blir det arrangert temauke om demokratisvikt og politikerforakt i regi av KÅKÅ kvelurantkatedralen. Debattleder Hilde Sandvik håper at onsdagens debattkveld vil skape en bredere og bedre offentlig samtale

 
debatt politisk retorikk demokrati lite  
Debatten er i full gang, fra venstre: Kjell Lars Berge, Svein Tuastad, Anders Johansen, Bård Larsen og Hilde Sandvik. Foto: Piotrek Kwoka  
Av: Emma Bjerregaard Opheim og Piotrek Kwoka  

Med hjelp av både en professor i retorikk og tekstvitenskap, en historiker, forfattere og professor i sammenlignende politikk, ble det duket for debatt om politisk retorikk og demokratisvikt i Norge.

-Det å gå på debatt og høre argumentasjon på dette nivået trener oss opp og holder oss oppe. Det er en slags mental trening. Jo flere typer av denne samtalen som vi har i offentligheten, desto bedre er det, sier debattleder og sjefsredaktør i medieplattformen Broen.xyz.

Debatten har fokus på å få inn flere faglige og historiske perspektiv.

-Det er litt befriende at det ikke bare blir en metadebatt, men også en historisk analyse av det. Det blir sagt litt om hvordan det var på 1800-tallet og 1900-tallet for å trekke paralleller til i dag.

 
Bedre forståelse av politikk og retorikk  

Hilde Sandvik ønsker at debatten vil gi bedre forståelse både for sammenhengen mellom politikk og retorikk og også for demokratiet som i dag har mange nye utfordringer

-Politikk og retorikk hører tett sammen. Det har stor innvirkning på samfunnet hvordan den offentlige samtalen føres. I dag trekker flere politikere seg fordi retorikken blir for hard og fordi de opplever trusler. Det er en utfordring for demokratiet.

 
Målet er å nå bredt ut  

På onsdagens debatt var det godt oppmøte og flere viste interesse for debatten.

-Jo bredere ut en når, jo bedre er det. Jeg har deltatt i flere debatter på KÅKÅ og opplever somregel at det er et bredt sammensatt publikum.

KÅKÅ kverulantkatedralen er i hovedsak en arena for debatter og samtaler.

-Jeg liker KÅKÅ sitt prosjekt om det å satse tungt på smale temaer. Jeg skal lede den samme debatten nå på torsdagkveld og jeg skal også lede flere debatter om ytringskultur. Det gleder jeg meg til, avslutter debattleder Hilde Sandvik.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *