Dobling av gjester til Preikestolen

Utsnitt bilde lite

For å få en mer unik opplevelse velger nå flere å besøke Preikestolen på vinteren. Stiftelsen Preikestolen melder om en dobling av gjester som besøker ikonet på vinteren.

 
Utsnitt bilde stort  
Vinterlys på Preikestolen. Foto: Ryde/Stiftelsen Preiekstolen  
Av: Åshild Hus  
Mens trafikken til Preikestolen har stabilisert seg i sommermånedene så forteller driftsleder i Stiftelsen Preikestolen, Jorunn Stokka, om en sterk vekst i antall besøkende på vinteren.
Stiftelsen startet med helårs drift ved Preikestolen parkering for tre år siden og Preikestolen blir nå markedsført som en opplevelse gjester kan besøke gjennom alle årstidene.
Det kommer gjester fra hele verden også på vinteren, spesielt fra Asia som har ferie på andre tider av året enn ellers i Europa, sier Stokka.
 
En annerledes opplevelse
 
Tine Hammer er kommet på helgetur fra Danmark for å gå på vintertur til Preikestolen.
– Det er sinnsykt hardt!
Tine har kjempet mot både vind og snø for å komme til toppen.
Det er en helt annerledes og unik opplevelse å gå på vinteren, forteller Tine som har vært på Preikestolen flere ganger på sommertid.
– Det er fredeligere å gå på vinteren, samtidig som naturkreftene er råere.
 
Sikkerhet på vinteren
 
Driftslederen forteller at den største utfordringen på vinterstid er knyttet til sikkerhet. Bemanningen ved Preikestolen parkering sjekker at gjestene som skal gå turen har gode nok klær, sko og brodder da stien til tider er dekt av snø og is.
For uerfarne vandrere anbefaler vi gjester å gå med guide på vinteren forteller Stokka. 
Stiftelsen Preikestolen driver med tilrettelegging, infrastruktur, service og parkering i området, og all inntekt fra parkeringen går tilbake til investering i området.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *