Valentinsdagen


Uansett om det er i Stavanger eller andre deler av verden legger denne dagen press på forhold.Fordi dette er den store dagen for ekstra oppmerksomhet og hyggelige gester.

 
Anastasia 729x418  
Romantikkens dag: Anastasia Norvik nyter å være singel på valentinsdagen. Foto: Ingeborg Stavsøien  
Av: Ingeborg Stavsøien   
Med ekstra oppmerksomhet kan det føre til et ekstra pengebruk til innkjøp av roser og sjokolade. Med gavmildhet og mye kjærlighet, anser mange denne dagen som «damenes drømmedag».  
   

For single er ofte denne dagen sett på som en dag for de som har kjærester. Derfor tenker de ofte at denne dagen ikke er noe for dem. For dem er den store kjærlighetsdagen en «helt vanlig torsdag». Derfor tok jeg en snakk med en som er singel når hun går denne valentinsdagen i møte. Anastasia Norvik er 20 år og hennes råd til andre single er:
– Valentinsdagen blir det man gjør den til selv.

Norvik er hverken negativ eller bitter i dag. Hun mener at det er fint med en dag hvor man kan spre glede og vise omtanke for menneskene rundt seg. Det hun derimot stiller seg kritisk til er at denne dagen ofte blir materialistisk. Hennes ideelle valentinsdags-feiring hvis hun hadde hatt kjæreste ville vært å spise et godt måltid sammen og senere dra ut på noe sosialt. Oppmerksomhet og det å tilbringe tid sammen er det som hadde vært viktigst, ikke dyre gaver.

 
Ulike forventninger  
Elisabeth wide   
Elisabeth og kjæresten gir herandre valentins-gave hvert år (privat bilde)  

En jente som får nyte et godt måltid sammen med sin kjære i kveld er 24 år gamle Elisabeth Kristiansen. Hun og kjæresten har vært sammen i fire år og møttes når de startet på Universitet i Stavanger. Selv om dette er en romantisk dag sier Kristiansen at det ikke var noe kjærlighet ved første blikk i deres tilfelle.

De har vært sammen en stund men rutinerte har de ikke helt blitt når det kommer til gaveinnkjøp på denne dagen.
– Fjoråret er et godt eksempel på dette, sier Kristiansen lattermildt.
Hun hadde kjøpt et relativt billig toastjern til kjæresten sin for den store dagen. Hun syntes overrekningen gikk bra helt til hun mottok sin gave. Gaven til henne var nemlig et par Nike joggesko til rundt tusenlappen. Etter den hendelsen har kjæresteparet kommet på mer lik bølgelengde når det kommer til gaver.

 
PAR2  
Rebecca og kjæresten har hatt streak på snapchat siden dagen de møttes (privat bilde)  
Søt stemning på studentcruise  

En som likeså godt kunne fått gave neste uke og ikke akkurat i dag er Rebecca Skibeli Larsen. – Jeg skal på jobb i dag, også skal jeg skrive masteroppgaven min, sier 24-åringen og ler av hvor lite romantisk planene hennes er i dag. Kjæresten hennes som bor i Sogn og Fjordane får skryt for å være romantisk, så det er en mulighet for at blomster er sendt. Skibeli Larsen har vært i et langdistanse forhold i to og et halvt år, hun mener at valentinsdagen er litt oppskrytt. Hun synes at det er fint med en dag der man kan gi ekstra oppmerksomhet til noen man setter pris på, men misliker pengejaget. 

Det var på Danskebåten hun og kjæresten først møttes. De hadde en god tone under hele cruiset og utvekslet sosiale medier. Et klisjéfylt øyeblikk fant sted under seilasen da de sto under stjernehimmelen og var vitne til et stjerneskudd. Dette burde vært et springbrett til en storslagen romanse, men hun følte ikke noe gnist i det øyeblikket. Takket være Snapchat holdt de kontakten etter cruiset og resten er historie.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *