85 år og fortsatt i jobb


Det er 56 år siden Tordis Marie Haaland på 85 år åpnet butikken Pels og mote sammen med mannen. Sønnen tok over som daglig leder i 1985, men Tordis jobber fortsatt fulle dager i butikken. Hun har ingen planer om å gi seg enda.

 
85 år med pels stort  
PELS OG MOTE: 85 år gamle Tordis Marie har ingen planer om å gi seg.  
Av: Malin Høgestøl Brynjulfsen
 

–    Jeg har alltid jobbet i butikk,  og når vi begynte så var jeg helt grønn, men jeg måtte bare ta fatt. Og det har jeg gjort, sier Tordis Marie Haaland, butikkekspeditør hos Pels og mote.

Tordis Marie har alltid jobbet fulle dager. Hun mener at det ikke er vits å gi seg selv om man kommer litt opp i årene. Hun synes det er bedre å jobbe enn å springe på kafe. Den eneste forskjellen mellom nå og tidligere er at hun ikke lenger får lønn. Tordis Marie sier det holder med pensjonspengene.

 
Ombygging
 

Butikken pels og mote holder til i Langgata i Sandnes. Selv om det har gått 56 år siden første åpningsdag, trives Tordis fortsatt.

–    Kundene kommer inn og en blir kjent med en annen på en helt annen måte, fordi det er en liten butikk og litt eldre folk, sier Haaland.

Og mindre skal butikken bli. Den allerede lille butikken er under ombygging og delen som tidligere var lager skal nå fjernes helt fra resten av butikken. Loftet over butikken skal bli det eneste lageret.

 
Morgenfugl
 

Butikken åpner ikke før klokken ti og hadde dette vært en normal butikk, ville de ansatte kommet på jobb en halvtime før åpningstiden. Men Pels og mote er ikke en normal butikk, og Tordis Marie er ikke en normal 85 åring. Hun er nemlig på jobb lenge før de åpner.

–     Jeg er i butikken rundt halv ni. Da setter jeg på kaffe, rydder litt rundt, og så går jeg hjem når vi stenger. Da lager jeg middag, ser litt på TV, og leser litt, sier Haaland.

Tordis Marie har ingen planer om å slutte å jobbe i nærmeste fremtid.

–    Hva skal jeg gjøre hjemme? Sier hun.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *