Særidrettslag vokser

Flere av de mindre særidrettsforbundene i Norge har hatt en kraftig økning i antall medlemmer de siste seks årene, viser tall fra Norges idrettsforbund. Særforbundet Norges amerikanske idretter ligger i toppen på medlemsvekst siden 2011.

EGELAND: Stavanger Kommune har satt opp frisbeegolfbane på Storhaug.
Foto: Aleksander Berge.

Av: Aleksander Berge.

Ifølge nøkkeltallsrapporten for Norges Idrettsforbund har antall fleridrettslag i Norge gått ned ti prosent siden 2011. I samme periode har medlemstallene til særforbundene økt kraftig. Frisbeegolf er en av sportene som er med i Norges amerikanske idretters forbund (NAIF), som er en gren under særforbundene til Norges Idrettsforbund. De siste seks årene har antall aktive medlemmer i NAIF økt med 67 prosent. Det siste året er det kommet 14 nye klubber i særforbundet som holder på med frisbeegolf. 

– Den økte aktiviteten i frisbeegolfen skyldes nok dels at det er et lavterskel tilbud som det er gratis å delta på samt at kommunene ofte kommer inn i bildet og hjelper til med å bygge baner, sier Egil Sætren i Team Guru Disc Golf. 

Omtrent doblet antall medlemmer på et år

I Sandnes Disc Golf har de lagt merke til den voksende interessen for frisbeegolf. I 2018 gikk de fra 68 til 130 medlemmer. 

– Vi har hatt en ekstrem vekst i 2018. Det er nok på grunn av den nye banen vi har laget på Forus. Jeg ser for meg at denne veksten fortsetter i 2019, sier styremedlem i Sandnes Disc Golf Ørjan Brekke.

Langt flere enn det som er registrert

Aktive medlemmer defineres av Norges Idrettsforbund som alle medlemmer som regelmessig deltar i organisert aktivitet eller i konkurranse i regi av idrettslaget. Ifølge Egil Sætren er det langt flere som spiller frisbeegolf enn det som blir registrert hos NIF.

– Frisbeegolf har en stor vekst av medlemmer i klubber, men også av spillere uten tilknytning til klubber. Det at det er helt gratis å bruke banene er nok grunnen til at folk ikke knytter seg til en klubb, sier Egil Sætren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *