Sparta scoret først i forlegingen og vant første kamp mot Stavanger Oilers

Oilers keeper stor bilde
FØRSTE SLUTTSPILLSKAMP: Oilers skal igjen prøve å ta “Bøtta” tilbake til Stavanger.

Av: Hans Christian Boge-Fredriksen

Sparta Sarpsborg tar dermed første stikk i kvartfinalen over Stavanger Oilers. Neste oppgjør spilles lørdag i Sarpsborg. Takk for at du fulgte kampen her.

65.32: Sparta scorer og avgjør kampen. Det er tidligere Oilers-spiller Tommy Kristiansen som gjør det for Sparta.

62.58: Oilers rir av undertallet og er nå fulltallige.

62.01: Sparta får en kjempe mulighet. En Sparta-spiller kommer alene men keeper men Holm redder mesterlig. Gjort flere gode redninger i undertallet her Holm.

60.58: Utvisning på Lagacè. Nå får Sparta muligheten i overtall.

60.00: Kveldens fjerde periode er i gang.

Nå er det første målet som vinner. Dersom det ikke skulle komme en scoring de neste 20 minuttene vil det bli en ny pause før man fortsetter med det samme. Det kan altså bli en lang kveld her i DNB Arena.

60.00: Det ender 4-4 og kampen går til forlegning. Vi kommer snart tilbake med mer.

59.24: For et drama! Ser ut som det går mot spilleforlegning, hvis ikke noen av lagene skulle kommet opp med en avgjørende scoring her på slutten.

58.48: Så sitter den for Sparta. Med litt over et minutt igjen kommer utlignen fra østfoldingene. Peter Quenneville får etter mye frem og tilbake pirket pucken inn i mål.

57.59: Sparta tar timeout med to minutter igjen på klokka.

57.08: Sparta presser på for utligningen som vil føre til spilleforlenging nå.

54.26: Oilers klarer ikke å øke ledelsen i overtallet, og Sparta er fulltalige. Snart bare fem minutter igjen av den siste perioden.

52.26: Første utvisning for Sparta i denne perioden. Sander Thoresen som får den.

52.19: Utrolig nære 5-3 til Oilers.

52.07: Powerbreak her nå. Publikum tar av på tribunene.

51.37: Så sitter den for Oilers! Stavanger-klubben tar for første gang ledelsen i kampen med litt over åtte minutter igjen å spille. David Morley gjør det for Oilers. 4-3!

49.12: Utvisning på Løvlie for tripping. Nok en undertall for Oilers her nå.

47.42: Planen funker for nå er Oilers fulltallige igjen.

46.23: Oilers-trener Todd Bjorkstrand tar timeout. Skal nok legge en plan på hvordan de unngår baklengs i dette undertallet.

45.42: Gregory Mauldin blir utvist for Oilers. Kan bli skummelt mot et Sparta som har vist å utnytte overtidsspillet i dag.

43.20: Ikke like hektisk start på denne perioden som den forrige. Virker som at lagene føler litt på hverandre i starten her.

40.00: Den tredje perioden er i gang.

40.00: Andre periode ender 2-0 til Oilsers etter to raske scoringer i starten. 3-3 totalt nå før den siste perioden.

37.59: Oilers klarer ikke å utnytte overtallet. Fire mot fire på banen nå.

37.58: Lagacè og Dylan Zink barker sammen ute på isen. Begge blir belønnet med utvisning.

35.59: Østby får sin andre utvisning på kort tid. Så får vi se om Oilers klarer å utnytte denne perioden bedre enn den forrige.

32.41: Powerbreak med litt over sju minutter igjen av andre periode. Sparta har kommer mer med i kampen igjen etter Oilers enorme start på perioden.

30.01: Oilers klarer ikke å utnytte overtallet i det vi er halvspilt i sesongens første sluttspillkamp.

28.01: Utvisning til Spartas Kristian Østby.

24.30: Oilers fortsetter å presse på etter utligningen, og publikum vet og sette pris på det. Elektrisk stemning på tribunen.

23.09: 3-3! Oilers har kommet tilbake med to scoringer på under to minutter. Snuggerud sto for scoringen.

22.46: Begge lag for utvisning. Det er Hoff og Nilsen som for de. Fire mot fire ute på isen.

21.12: Oilers reduserer, og nok en gang er det Vigier som gjør det for Stavanger-klubben. Canadieren får ballen av David Morley, og legger den vakkert i krysset. Akkurat den starten Oilers ønsket seg på denne perioden.

20.00: Andre periode er i gang.

20.00: Oilers har presset på mot slutten av perioden, men Sparta leder 3-1 til pause. Vi er straks tilbake med mer fra DNB Arena.

16.38: Ulriksen er tilbake på isen og pådrar seg nok en utvisning.

16.20: Sparta øker til 3-1 kun noen sekunder ut i overtallet. Nok en overtallsscoring.

16.13: Ulriksen får kun to minutter for den.

16.13: Temperaturen stiger etter at Ulriksen kommer inn med en susende takling sin fører til at hjelmen flyr av en Sparta-spiller. Utvisningen er klar, dommerne diskuterer bare hvor lang den skal være.

13.59: Gigantisk mulighet til Oilers! Pucken treffer Medhus på bakerste stolpe. Ser ut som han bare kan sette den i åpent mål, men skuddet går utenfor. Der burde det stått 2-2.

12.05: Kampens første powerbreak.

10.00: Halvspilt første periode og kampen bølger frem og tilbake. Oilers har hatt flere gode muligheter de siste minuttene, uten å få inn utligningen. En hektisk åpning på årets sluttspill.

05.29: Sparta tar tilbake ledelsen ved Kopperud. Sparta-spilleren får inn en styring, som utspiller Henrik Holm i Oilers-buret.

04.15: Oilers utnytter også overtallet og utligner til 1-1 ved Stephan Vigier som er sikker foran mål. Stemningen eksploderer i DNB Arena.

03.57: Utvisning på Spartas Herman Kopperud.

02.40: Sparta tar en tidlig ledelse i overtall ved Tommy Kristiansen.

01.45: Kampens første utvisning går til Oilers og Rokseth.

00.24: Lagacè kommer til en mulighet med en gang, uten at det blir veldig farlig. Tenningsnivået til spillerene er absolutt til stede, og Kristian Forsberg og Tommy Kristiansen barker sammen. Begge to slipper unna utvisningen.

00.00: Pucken er for første gang sluppet i årets sluttspill, og kampen er i gang i et nært fullsatt DNB Arena.

00.00: Spillerne er på banen, og sluttspillet er snart i gang.

Det er klart for
sesongens første kamp i sluttspillet for Stavanger Oilers, og du kan følge kampen direkte her. Pucken slippes 18.00 i DNB Arena.

Oilers endte på tredjeplass i årets seriespill, og valgte Sparta Sarpsborg som motstander i kvartfinalen. De to lagene møttes så sent som tirsdag – da i serien. Den kampen vant Sparta, så det er nok et påskrudd og revansjelystent Oilers vi får se i kveld.

De to lagene spilte veldig tette oppgjør gjennom seriespillet, der de innbyrdes står med 3-3 etter seks kamper. Hele fem av disse kampene gikk til forlenging.

Lagene har møttes i fire tidligere sluttspill, der Oilers har vunnet tre av disse. Det er best av sju oppgjør, der den som først når fire seiere tar seg videre til semifinalen i årets sluttspill.