Pedersgata i én retning

Det er bestemt: Pedersgata blir enveiskjørt. Blomsterhandleren Astrid Lauridsen tror dette vil gagne lokalmiljøet. 

Pedersgata stort
PEDERSGATA: I Pedersgata ligger flere takeaway-kjeder som liværer seg på bilister. 
FOTO: Nanna Aaderud-Larsen

Av: Benjamin Voll Laate og Tollef Jacobsen

I den nye sentrumsplanen vedtatt av Stavanger kommune kommer det frem at Pedersgata skal bli gjort til en enveiskjørt gate. Det var Dagsavisen som først omtalte saken på sin nettavis. Den nye ordningen kan gagne gående og syklende, men også de lokale restaurantene med uteserveringen sin. Dette mener Astrid Lauridsen, som jobber i Pedersgata som blomsterhandler.

I sentrumsplanen som er offentliggjort av kommunen, forklares det at de har til hensikt å utvikle byrommene. Dette med hensikt å skape gode oppholdsplasser, samt at det blir trygge for fotgjengere og syklister. Foruten Ajax- og Byparken, Arneageren og gågatene, er det mange flere byrom som skal utbedres: blant disse er Pedersgata.

Gagner alle parter

Lauridsen tror økningen av fotgjengere og syklister vil bidra til å gi Pedersgata et mer yrende liv på sikt. I tillegg kan det være med å gjøre gaten tryggere. Slik situasjonen er i dag så må man være ekstra forsiktig.

– Folk kjører inn og ut av parkeringsplassene, og løper på kryss og tvers av gaten. Enveiskjøring vil roe ganske mye og gjøre det til en tryggere vei.

I en artikkel skrevet av Aftenbladet kommenterer Per A. Thorbjørnsen (V) at prosjektet kan gjøre Pedersgata til en livlig og enda bedre gate, og er mer i tråd med premissene til fotgjengere og syklister. Han uttrykker at trafikken i Pedersgata er rimelig kaotisk, og ønsker endringene velkommen.

Lokaltilbudene vil få et slag

Aftenbladets artikkel forteller også Frode Myrhold fra Folkeaksjonen Nei til Bompenger frykter at selv om det kanskje vil bli færre biler i Pedersgata, risikerer Stavanger å få økt aktivitet i Nedre Dalgate. Han mener at hvis en skal handle takeaway, velger en et sted med enkel tilgang.

– Må man gå et minutt eller to fra bilen, vil man heller velge et annet sted. Det er klart dette vil ha en innvirkning på næringsgrunnlaget i gata. Det er mange bedrifter som ikke har spesielt store overskudd, sier Myrhol.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *