Krafttak på Kongsgård

Elever ved Stavanger katedralskole inviterte til musikk, dans og drama tirsdag kveld. Pengene går til Krafttak mot kreft.

Elevene bidro med en rekke forskjellige opptredener tirsdag kveld. Her synges og spilles det på scenen. Foto: Sonja Loraine Mborja

Av: Vilde Bjørndal Oulie & Sonja Loraine Mborja

I år donerer skolen penger til kreftformer med lav overlevelsesrate. Foreløpig har de ingen konkrete tall på hvor mye de har fått inn. De fikk inn nært 10.000 kroner i billettsalg og donasjoner på nett før konserten på tirsdag. Men etter billettsalg i døra i går kveld vil de ikke få vite det endelige tallet før etter elevene har gått som bøssebærere tirsdag neste uke.

Kamilla Sehnal er produksjonsleder og elev ved Stavanger Katedralskole. Det er hun som er ansvarlig for arrangementet.
Foto: Vilde Bjørndal Oulie

Sehnal sier det er viktig for dem å støtte denne organisasjonen fordi den angår en sykdom vi vet lite om.

– Nesten alle blir rammet av kreft på en eller annen måte, mange mister livet eller kjenner noen som har mistet livet til kreft. Andre har hatt kreft selv, sier Sehnal.

Retter fokus mot lunge- og bukspyttkjertelkreft

Tilstede på konserten var også aksjonsleder for kreftforeningen, Ruben Smith. Han holdt en takketale under forestilling tirsdag kveld. Smith forklarer at pengene går til krefttyper som lungekreft og bukspyttkjertelkreft, som er krefttyper med lav overlevelsesrate. Han forklarer hvorfor det er viktig å dra fokuset vekk fra krefttyper som bryst- og prostatakreft, krefttyper vi vet mye om, og samle inn penger til kreftformer med lav overlevelsesrate.

– Det er viktig å få frem fokuset og forske på disse kreftformene. Disse kreftformene har i snitt en dødelighet på 3 av 4 i Norge. Med mer penger til forskning kan vi øke sjansen for at flere mennesker overlever.

Organisasjonen bidrar til å skape midler til behandlingsmåter og forskning på disse krefttypene.

Sammen er de sterke

Solveig Lindheim er en av de som skal opptre på scenen i kveld. Hun sier at det er viktig å jobbe sammen og synes det er veldig motiverende.

– Om man jobber alene er man veldig svak, men når man jobber sammen blir summene utrolig store. Da kan man få til utrolige ting, sier Lindheim.

– Hver krone teller! Sier Lindheim. Foto: Vilde Bjørndal Oulie

Motivasjonen er mange

Målet er ikke bare å samle inn penger til Krafttak mot kreft. Det er å samle inn mest penger. Konkurransen mellom de videregående skolene i Stavanger motiverer også til å samle inn store summer til organisasjonen.

– Målet er å slå konkurrentene våre, St. Olav og alle de andre skolene. Vi ønsker å være best, sier Lindheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *