Hege Bjerk streamer konsert på grunn av korona

Artisten Hege Bjerk (29) skulle ha realise party for nytt album på Stovå på Bryne. Nå strømmer hun i stedet konserten.

Hege Bjerk, Melodi Grand Prix 2020. Foto: Cato Ingebrigtsen

Av: Eli Cleve

Det var egentlig booket, og satt opp en slipp-fest av det nye albumet «Kan me stoppa tiå» i Sandnes. Men på grunn av korona viruset må Bjerk og bandet tenke alternativt.

-Vi kjører heller en live stream konsert fredag 20 mars fra Stovå på Bryne. Konserten kan sees på artistsiden min på Facebook. sier Bjerk. – Det er nok best at vi gjør det sånn. Nå er det så mange som avlyser.

– Vi har jobbet i tre år med disse låtene, sier Bjerk. – Det er veldig personlige tekster. Jeg skriver om overgangen fra å være student til å bli mor.

– Det er mye glede og frykt i tekstene mine. Like etter at jeg ble mor, døde min farfar. Det var overveldende å se livets start på nært hold, og nesten samtidig se livets ende, sier Bjerk.

En artist med seriøs bakgrunn

Hege Bjerkreim fra Bryne synger på norsk. Hennes jærske dialekt og tekster med rim, gjør henne særpreget. Bjerk er utdannet sanger ved Complete Vocal Institute i København, og ved musikkteater høyskolen i Oslo. Hun er også sertifisert pedagog i vokalteknikk ved Complete Vocal Techniqe.

Bjerk ga ut debut albumet «Alt me drømme om» i 2016. Julen 2019 slapp hun en cover versjon av «Hellige natt». I år var hun med på MGP, og nå kommer hun med et rykende ferskt album.

Hege Bjerk både synger og spiller piano på Folken. Foto: Lykke Sofie Myrås.

-Jeg er veldig glad for bandet jeg har nå. Det fungerer veldig bra. Jeg jobber tett med mannen min, Martin Bjerkreim. Vi arrangerer alle låtene sammen. Ruben Dalen har både produsert plata og spilt trommene. Espen Tappel har spilt gitarer, og Ole Børud korer på flere av låtene.

Fysiske album er en sjeldenhet

-Dette albumet kommer også til å bli gitt ut i fysisk format. Det er jo nesten sjelden nå! Jeg tror at det kommer til å bli «inn» igjen på et tidspunkt. Det er noe med å ha det i hånden liksom. I bookleten står alle tekstene, det er bilder osv. Det er som en rød tråd. Det er ti sanger på plata. Nå for tiden slipper folk som regel en og en låt. Jeg er glad for å ha laget en hel pakke, sier Bjerk.

Vi har alle fulgt frivillig eller ubevisst med på tilnærmelsen til Covid-19. Arrangementer fra A til Å blir avlyst, og for hver dag som går så forandrer holdningene våre seg, for hva vi bør eller skal gjøre. Hege Bjerk gjør som mange andre arrangører, finner alternativ, i stede for å avlyse. Konserten som er planlagt 25 september på Kino Kino i Sandnes går ennå som planlagt.

– Vi regner med at Korona viruset har flata ut til da, sier Bjerk til Utsnitt.

Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *