Norsk OL-håp tror koronastopp kan forlenge karrieren

Triatlet Kristian Blummenfelt prøver å se det positive med koronasituasjonen og tror det kan forlenge karrieren hans.

Nå som alt av organiserte konkurranser er avlyst eller utsatt kan Kristian Blummenfelt (26) pleie kropp og sjel. Han tror det kan gjøre godt for en lengre karriere.

Tekst/foto: Sebastian Waage Mossestad

– Ting har gått i ett for meg de siste ti årene. Nå får jeg et hvileår hvor jeg kan slappe litt av, senke skuldrene og nyte hverdagen litt hjemme. Forhåpentligvis kan det at jeg får litt hvile forlenge karrieren, sier triatlet Kristian Blummenfelt til Utsnitt.

Han legger til at den eneste måten han kunne fått denne muligheten ellers hadde vært om han var skadet. Dermed mener han at koronastoppet har gitt han en unik mulighet hvor han kan lytte til kroppen og ruste den opp for ti nye år i verdenstoppen.

Hvile for bergenseren, som i 2019 tok sitt første gull i World Triathlon etter hele fire andreplasser, betyr ikke at han ligger på sofaen og slapper av. Han trener både løp og sykkel hver dag. Sammen med Gustav Iden og Casper Stornes har Blummenfelt fått et program av treneren i Oslo som de følger til punkt og prikke.

– Vi er vant til å være selvstendig og trene på egenhånd, sier triatleten som også skryter veldig av trenerteamet som han mener har fulgt han godt opp i denne perioden.

Blummenfelt forteller at treningen hans har gått veldig bra. Han får gjort det meste han trenger siden både sykling og løping kan gjøres uten tilgang på noe anlegg. Men siden alle svømmeanlegg er stengt blir svømmedelen mer krevende å få gjennomført for Loddefjord- gutten.

– Svømmingen er jo en tredjedel av det jeg driver med, så det påvirker meg jo litt at jeg ikke får trent skikkelig på dette området, påpeker Blummenfelt.

Selv om det var deilig med litt fri fra vannet i starten begynner han nå å merke på savnet, og han gleder seg til å kunne svømme igjen.

Mye langkjør

Blummenfelt er vant med å trene i en liten gruppe med triatlonkollegene Gustav Iden og Casper Stornes, som også ligger i verdenstoppen. Trioen fra Bergen har i denne perioden hatt mye fokus på lange økter både på sykkel og med løp.

De har gjennomført de lengste løpeøktene deres noen gang den siste tiden. Sammen med dette har de også lagt inn litt konkurranser på slutten av øktene.

– Her i forrige uke hadde vi en 3 000 meter-test på slutten av økten. Vi har prøvd å krydre litt opp med slike utfordringer, sier Blummenfelt som kan røpe at de lå rett i overkant av åtte minutter på testen selv etter en tung løpeøkt.

– For min del handler det egentlig mest om å holde oppe timeantallet i denne perioden, eller så legger jeg så grådig på meg, sier Blummenfelt mens han ler.

Til tross for noen restriksjoner ser treningshverdagen noenlunde normal ut for Blummenfelt. Over gjør han seg klar for siste løpeøkt for dagen.

Håper på konkurranse snart

– Nå prøver jeg å hente energi og fylle batteriene slik at jeg er klar når vi kan konkurrere igjen, understreker Blummenfelt.

En konkurranse er ifølge Blummenfelt en mulighet ikke så altfor langt inn i framtiden. Allerede nå jobbes det med å få til et «hermetisk» arrangement.

Konkurransen det er snakk om er Super League. Han beskriver denne konkurransen som triatlons X-Games. Her blir de 20 beste triatletene i verden invitert for å konkurrere mot hverandre.

Det som diskuteres er å invitere ti menn, ti damer og et kamera-crew på rundt 50 stk, og isolere dem på et hotell. Da kan man konkurrere uten publikum samtidig som man overholder reglene.

– Det er snakk om å få dette til så tidlig som i juli en gang, men det vil selvsagt være krevende å få ti utøver fra ti forskjellige land på et og samme sted når man har forskjellige karantene regler, sier Bummenfelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *