Tertnes henter landslagsspiller

Fra venstre Ragnhild Valle Dahl, Heidi Løke, Andrea Austmo Pedersen og Josefine Intelhus etter en av sine tre kamper for Vipers Kristiansand. Foto: Terje Refsnes

Hun har kun spilt tre kamper på to år, men likevel kan Josefine Intelhus bli en nøkkelspiller for Tertnes den kommende sesongen.

Tekst: Sebastian Waage Mossestad

Utsnitt kan avsløre at Josefine Intelhus (21) har signert for Tertnes. Avtalen strekker seg over to år. Det betyr at den hardtskytende høyrebacken blir å se i blått fra og med neste sesong. Intelhus, som de to siste sesongen spilte for Vipers Kristiansand, erstatter Kristin Nørstebø (lagt opp), og utgjør dermed den venstrehendte bakspillerduoen sammen med Hermine Motzfeldt Auberg.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har vært i Bergen på besøk og sitter igjen med et veldig bra inntrykk av både klubben og spillerne. Det virker som en bra gjeng som ønsker å bli bedre, noe som passer meg veldig godt, sier Intelhus.

Hun forteller også at Johannessen var en av faktorene som spilte inn da hun til slutt valgte Tertnes.

21-åringen fra Stabæk har ifølge Johannessen utmerket seg på yngre landslag i flere år, og han håper å få henne i gang igjen i Tertnes etter at hun har slitt med skader de siste to sesongene.

– Josefine er en veldig spennende spiller som først og fremst har distanseskudd som sin største spesialitet. Det er av høyt nivå selv i eliteserien. Hun har et tungt skudd fra 10 meter, og langdistanseskudd er noe vi har manglet litt av i sesongen som var. Så blir jo nøkkelen å få henne til å fungere i spillet vårt, påpeker Johannessen.


Tore Johannessen gleder seg over å ha fått Intelhus til klubben. Foto Tove Lise Mossestad

Intelhus sier seg enig med Johannessen, men håper at hun kan utvikle andre områder av spillet sitt ytterligere i Tertnes.

Johannessen ser på Intelhus som en ulik spillertype enn Auberg, som er mer en gjennombruddspiller, noe som han mener er positivt. Ifølge han vil dette gi dem en bredere tropp og flere strenger å spille på over en lang sesong.

Resten skal inn lokalt

Johannessen innrømmer at Intelhus er den eneste spilleren Tertnes har planer om å ta inn i troppen som ikke kommer lokalt fra. Og med det har en prosess som ellers er veldig krevende ikke vært så verst i år.

– I år har det ikke vært krevende, vi skulle bare ha inn én ny vi. Resten må vi prøve å få inn lokalt gjennom samarbeidsklubbene våre. I år kommer vi nok til å ha en tropp på rundt 15 spillere. Det vil selvsagt stille mer krav til treningene. Men det skal vi løse gjennom samarbeid, hospitering av yngre spillere og den slags, understreker Johannessen.

Selv om han er trygg på at de skal få til en bra tropp innrømmer han at de måtte ha inn noe nytt.

– Vi var i en situasjon hvor vi trengte spillere. Det er en noen spillere som forsvinner ut nå og da trenger vi påfyll. Med skadesituasjonen til Thea Skarstein og det at Nørstebø la opp gjorde at det ble litt tynt på høyresiden. Det gjorde at vi måtte forsterke oss der, sier Johannessen.

Tre kamper på to år

Tiden i Vipers ble ikke i nærheten av det Intelhus så for seg da hun dro fra Stabæk for to år siden. Sommeren før hennes første sesong i den rosa Vipers-drakten røk hun korsbåndet mens hun spilte kamp for juniorlandslaget. Det gjorde at hun ikke kunne spille det siste mesterskapet for sitt kull av yngre landslag, samtidig som at den første sesongen for Vipers røk.

Gleden var dessverre kortvarig når hun etter ett år endelig fikk spille håndball igjen. 21- åringen fikk kun tatt drakten på seg tre ganger før hun igjen måtte se på kamper fra tribunen med skade.

– Jeg måtte inn i kneet og operer igjen denne sesongen, og fikk dermed bare tre kamper på de to sesongene mine i Vipers. Det positive med det hele er at jeg har lært mye, spesielt om fysisk trening. Den lærdommen jeg har fått på det området håper jeg kan hjelpe både meg og lagvenninnene mine her i Tertnes, sier Intelhus som for kort tid siden ble friskmeldt for full aktivitet.

Josefine Intelhus på banen for Vipers Kristiansand mot Follo. Foto: Terje Refsnes

Mange kjentfolk

I Tertnes gjenforenes Intelhus med sin tidligere lagvenninne Katarina Berens. De to spilte sammen i Stabæk før de henholdsvis gikk til Vipers og Tertnes for to år siden. Dette var med på å gjøre valget om å komme til Tertnes lettere.

– Jeg har en del venner i Bergen fra håndball, men også venner som studerer her, så jeg tror det blir veldig bra. Jeg kjenner også Berens fra min tid i Stabæk noe som er en veldig stor trygghet for min del, innrømmer Intelhus.

Ved siden av å være håndballspiller skal hun fullføre det siste halvåret av psykologi studiene. Hva hun gjør etter jul har hun enda ikke bestemt seg for.

– Etter jul blir det muligens jobb eller å ta opp noe fag. Jeg ønsker å gjøre noe ved siden av håndballen, det tror jeg er sundt, understreker Intelhus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *