Viking-kvinnene med etterlengtet kamp – møter guttene

Drøyt fire måneder siden forrige kamp, skal Viking-kvinnene nå endelig teste seg igjen når Viking G15 er motstander torsdag 18. mars.

Viking-kvinnene får teste seg mot tøff motstand. Foto: Alexander Larsen.

av Alexander Larsen

Siden seriespillet ble avlyst forrige sesong, har ikke Viking-kvinnene spilt en seriekamp siden de vant 6–0 mot Tromsø den 27. oktober 2019. Ennå vet de ikke om det blir seriespill denne sesongen, men nå venter tøff motstand når Viking G15 er motstander. Dette er første gang de tester seg mot et guttelag.

Hovedtrener Helge Aune forteller at samtlige spillere er klare til kampen. Ella Bakke-Andersen skadet seg imidlertid forrige uke.

Det kan dermed være duket for en potensiell debut for Vikings nysignering Emma Jönsson. 19-åringen ble hentet fra Stord i starten av året, etter at Aune hadde tatt kontakt med keepertalentet for å utforske muligheten om å sikre seg Jönsson.

Emma Jønsson smiler etter overgangen fra Stord. Foto: Alexander Larsen.

Ettersom samtlige spillere i troppen er under 20 år, kunne Viking likevel delta i Jenter 20-serien i 2020. Det ble en stor suksess da laget gikk helt til topps, etter at laget slo Haugar 3–1 i finalen.

Kampen vil bli spilt på SR-Bank Arena, men det er fortsatt ukjent om kampen vil foregå på ordinær måte, det vil si bestående av to omganger på 45 minutter.