Usikker framtid for Landstreff Stavanger

Planleggingen av Landstreffet Stavanger pågår fortsatt og alle billetter er solgt. Likevel tror flere russ at arrangementet avlyses.

Slik så det ut på Landstreff Stavanger i 2019. Dersom årets festival går som planlagt, blir nok bildet et annet. FOTO: Landstreff Stavanger

Av: Frida Tønsaas

– Vi følger situasjonen og er i tett dialog med myndighetene for å se hvordan det utvikler seg. Bransjen har presentert tanker om hvordan en festival kan gjennomføres og nå avventer vi FHI og fagmyndighetenes innspill, opplyser Aasmund Lund, pressesjef for Landstreff Stavanger, i en tekstmelding til Utsnitt.

Landstreffet har så langt sluppet tre artister. Ifølge Lund har de flere artister i stallen, men grunnet stor usikkerhet, blant annet omkring innreiseforbud, har de ikke ønsket å love for mye. Nasjonalt har flere russestyrer valgt å flytte feiringen nærmere sommeren, hvorvidt dette også vil innvirke på antall deltagere på landstreffet er enda usikkert.

– Vi er i kontinuerlig dialog med hovedstyrene og russestyrene, og får med oss at flere flytter russetiden. Vi har forståelse for dette initiativet, og setter pris på at de tar ansvar og smittevern på alvor, sier pressesjefen.

Russen tviler

Fjorårets amputerte russetid, har senket forventningene til årets russ. Julia Bruns, Dina Wik Opheim, Shaili Aminzadeh og Maiken Guldahl skal være russ i Stavanger i år og har kjøpt billett til Landstreff Stavanger.

– Vi forventer egentlig at Landstreff kommer til å bli avlyst, sier russejentene.

For russen fra Trondheim, byr dette på enda flere utfordringer. Reiseveien er lang og ingen fra området har russebuss. Dette resulterer i mer planlegging knyttet til overnatting. Martin Olav Ellingsen er en av Trondheims mange russ, som har bestilt billett til Landstreff.

– Siden usikkerheten er såpas stor har jeg egentlig bestemt meg for at jeg ikke skal dra, sier trønderen.

Selv om planleggingen har bydd på utfordringer, har ikke alle gitt opp håpet helt enda.

– Jeg har venner som allerede har booket hotell, men de har kjøpt med avbestillingsgaranti, sier Ellingsen.

Får tilbud om refusjon

– Vi bestilte billett fordi vi hadde et håp om at det skulle bli gjennomført, men det var en veldig avgjørende faktor at man refunderes hvis arrangementet avlyses, sier jentene fra Stavanger.

Da fjorårets landstreff ble avlyst fikk russen tilbud om billett til årets festival. En liten andel takket ja til dette, men faren er stor for at de kan ende opp skuffet enda en gang.

– Dersom det ikke blir festival i år heller, vil samtlige deltakere få refusjon, sier Lund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *