Haugalandet: Vil ha strengere tiltak

Foto: Andrea Karlsen Kramer

Skrevet av: Andrea Karlsen Kramer

Kommunene i Haugalandet ber regjeringen om å innføre tiltaksnivå A. Dette innebærer svært strenge korona tiltak som blant annet innebærer stenging av treningssentre, biblioteker, fritidsaktiviter, universiteter og høyskoler.

Tysvær kommune opplyser at helse- og omsorgsdepartementet fatter en avgjørelse i løpet av dagen.

– Vi er bekymret for test- og smittesportingskapasiteten og sykehuskapasiteten på Haugalandet. Vi står i en alvorlig situasjon med stor smitte, ser Tysvær-rådmann Sigurd Eikje.

Første dødsfall

En koronasmittet pasient døde mandag kveld ved Haugesund sykehus. Dette er det første koronarelaterte dødsfallet i Helse Fonna.

Det har blitt registrert 27 nye koronasmittede det siste døgnet i Haugesund, noe som er en smitterekord i kommunen.

Andre dødsfall

Tirsdags ettermiddag ble det meldt om at det nå er to koronadødsfall registrert i Haugesund. Det melder Aftenbladet.

Innfører kraftige tiltak

Helse- og omsorgsminister Bent Høie innfører tirsdags ettermiddag tiltaksnivå A i de seks kommunene som har bedt om dette i Haugesund. Kommunene synes situasjonen er utfordrende og uoversiktlig.

– Kommunene har bedt om at regjeringen innfører regionale tiltak slik at de kan få kontroll over smitten etter at det er kommet stigende smitte med den engelske virusvarianten i flere av kommunene i Haugesunds-området, sier ministeren.

Tiltakene kommer til å gjelde fra natt til onsdag 17. mars til og med søndag 11. april, altså til etter påskeferien. En ny vurdering vil bli gjort før perioden er over.

Les mer om saken her.

Sist oppdatert: 16. mars kl. 18:00

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *