BEKREFTET: ishockeysesongen avlyses

Fjordkraft-ligaen blir avlyst, det bekrefter Norges Ishockeyforbund.
Illustrasjonsfoto: Fredrik Olastuen, hentet fra Creative Commons

Skrevet av: Henrik Laursen

Håpet var å kunne gjennomføre en amputert sesong. Men nå blir resten av ishockeysesongen i stedet avlyst. Det bekrefter Norges Ishockeyforbund (NIHF) onsdag ettermiddag.

Årets ishockeysesong har i likhet med fjoråret blitt rammet hardt av koronaviruset. Forrige sesong ble NM-sluttspillet avlyst dagen før kvartfinalene skulle starte. I år ble spillet i Fjordkraft-ligaen stoppet 8. januar, da opplyste generalsekretær i Norges Ishockeyforbund Ottar Eide til NTB at de så på det som uforsvarlig å fortsette spille kamper. Den gang hadde Stavanger Oilers sikret seg seriemesterskapet og satt ny poengrekord.

Nye tiltak er årsaken

Eide informerte i januar om at pausen i seriespillet ville vedvare inntil lagene er ferdige i karantene og at det oppleves medisinsk forsvarlig å spille kamper. Ishockeyforbundet hadde da som mål å gjennomføre seriespillet på en trygg og rettferdig måte.

Med de nye tiltakene innført i Oslo og Viken mandag, som vil gjelde frem til 11. april, er det rett og slett ikke nok tid til at Fjordkraft-ligaen kan få spilt ferdig en 36 kampers serie. Dette bekrefter styreleder i NIHF Njål Berge til TV2 onsdag.

– Det var uungåelig. Det er så liten tid igjen fra vi kanskje får åpnet til vi er nødt til å avslutte sesongen, sier styrelederen.

Derfor ser det ut til at Oilers sin 3-2 borte mot Vålerenga ble deres siste kamp for sesongen. Dermed ender de sesongen med 24 kamper spilt, på en 4. plass, med 48 poeng, dersom Aftenbladet sine opplysninger stemmer.

Frisk-Asker seriemester

Dette blir andre året på rad hvor hele sesongen ikke spilles ferdig. Før årets sesong utarbeidet NIHF retningslinjer for gjennomføring av sesongen. I serier der det ikke blir fullført som oppsatt, vil tabellen bestemmes ut fra forholdet mellom lagets antall oppnådde poeng, sett opp mot hva laget maksimalt kunne oppnå av poeng utifra hvor mange kamper de fikk spilt.

Dette gjør at Frisk-Asker blir seriemester med 52 poeng på 23 kamper. Dette til tross for at Storhamar leder ligaen med ett poeng ned til Frisk-Asker, men med en kamp mer spilt må gjør det at gullet går til Frisk. Etter oppskriften bestemt av NIHF før sesongen vinner Frisk marginalt med 75,36%, mot Storhamar sine 73,61%.

Generalsekretær i NIHF Kristoffer Holm synes det er dumt å måtte avlyse nok en sesong, men skryter av klubbene i denne vanskelige perioden.

– Det er en ambivalent følelse. I all skuffelsen over å måtte innstille en sesong, så synes jeg det er godt å se den innsatsen klubber og sentrale ledd har lagt ned og måten de har samarbeidet. Vi har gjort masse tiltak og lært mye på veien, sier Holm til TV2.

VM i mai

En stor del av grunnen til at det nå ser ut til å bli for liten tid, er blant annet ishockey-VM som etter planen skal spilles i Latvia. Norge er kvalifisert, og landslaget reiser til Latvia i begynnelsen av mai. Da er sesongen her hjemme nødt til å være ferdigspilt. I går ble det klart at landslagssjef Petter Thoresen fortsetter som landslagssjef i minst ett år til.

Thoresen overtok etter Johansen i 2016 og er nå enig med ishockeyforbundet om en kontrakt som løper til etter VM 2022, og som kan forlenges til etter VM i 2023. Det var VG som først omtalte saken.

Utsnitt har vært i kontakt med informasjons- og samfunnskontakt i Stavanger Oilers Kjetil Garvik som ikke ønsker å kommentere saken. De avventer offisiell bekreftelse fra Norges Ishockeyforbund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *