Hvor blir det av Idol?

Den norske sangkonkurransen Idol, var sist å se i 2020. Da hadde det kjente TV 2-programmet blitt sendt i nesten 10 år. Etter så mange opptredener med store sko å fylle, er det klart mange lurer på hvor programmet har blitt av. 

Her ser vi Idol-dommerne fra 2013. Fra venstre: Gunnar Greve, Tone Damli Aaberge, Esben Selvig og Kurt Nilsen. Foto: Roy Darvik

Av: Lena Elise Svensen-Krogstad

– Programkonsepter kommer og går, og de siste årene har TV 2 satset på The Voice, som har fått æren av å fylle fredagskveldene, sier presseansvarlig for Idol Jan Petter Dahl.

2020 var året hvor koronapandemien meldte seg på banen, men det har likevel ikke vært den fremste faktoren for Idol-unntaket de siste årene.

– Andre programmer har jo blitt gjennomført så godt som normalt i samme periode, så koronapandemien påvirket ikke våre programmer noe særlig. Sett bort ifra at vi selvsagt ikke kunne ha store folkemengder i salen og direktesendinger, skyter Dahl inn.

Unner andre å delta

– Idol var en kjempefin opplevelse. Jeg ser tilbake på en veldig morsom tid, til tross for at den også var tidvis utfordrende, sier tidligere deltaker Oda Gondrosen.

Gondrosen var med på Idol i 2020, og sang seg helt til en finaleplass. Hun har tidligere vært på The Voice, og har siden Idol-deltakelsen også vært med på Melodi Grand Prix. Da deltok hun med sangen «Hammer Of Thor» som hun lagde sammen med Morten Franck, Elsa Søllesvik og Torgeir Ryssevik.

– Etter å ha drømt meg vekk i Idol på TV-en siden jeg var liten, er jeg glad jeg takket ja til å bli med. Det er en veldig fin mulighet for folk til å vise seg frem på. Så det er synd hvis det ikke blir noe gjensyn med programmet, fortsetter 26-åringen.

Hun påstår likevel at det kan være fint med en liten pause mellom hver sesong, slik at alle sesongene får leve litt videre, før en ny tas fatt på.

Svaret «alle» lurer på

– Hvordan ser Idol-fremtiden ut?

– For øyeblikket er det ingen planer for en ny sesong av Idol. Men som med alle andre programmer: Man skal aldri si aldri, avslutter Dahl.